Реклама / Ads
0| 3315 |14.04.2022 НОВИНИ

Русия е напълно готова за офанзива в Донецка и Херсонска област

.
”В посока Донецка и Херсонска област, според наличната информация, врагът е готов към настъпателни операции”, написаха във Фейсбук от украинската армия. Ръководителят на самопровъзгласената Луганска народна република Леонид Пасечник каза, че войските й вече контролират по-голяма част от Луганска област в Източна Украйна. Последното е една от приоритетните задачи на Кремъл, отбелязва агенцията.
 

На пресконференция в електрическата централа в населеното място Шчастие, което бе под контрола на Киев от началото на руската инвазия на 24 февруари, Пасечник каза, че "между 80 и 90 процента от Луганска област е завладяна от руските сили".


По думите му украинските "нацисти" все още контролират в областта "село Кременная, част от Рубежное, Северодонецк, Лисичанск и част от Попасная".


"Когато освободим цялата област, ще вземем решение за окажем евентуално помощ на братята ни в Донецк и в крайна сметка на Руската федерация", допълни лидерът на сепаратистите.


Руското министерство на отбраната каза днес, че ако атаките срещу територията на Русия продължат, руската армия ще извърши удари срещу градове в Украйна, включително Киев, където се вземат подобни решения, предадоха Ройтерс и Франс прес.


"Виждаме опити за саботаж и удари на украинските сили по цели на територията на Руската федерация. Ако тези събития продължат, удари ще бъдат нанесени от руската армия по центрове, в които се взимат решения, в това число и в Киев, нещо, което руската армия се въздържаше да направи досега", заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от Франс прес.


Ведомството допълни също, че търговското пристанище на Мариупол е под пълен руски контрол, предаде Ройтерс.


Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пък каза днес, че хуманитарно спиране на огъня в Украйна не изглежда възможно в момента. Гутериш изпрати наскоро заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс в Русия и Украйна, за да проучи дали може да бъде договорено хуманитарно прекратяване на огъня, припомня Ройтерс.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3102 |14.04.2022 Русия предупреди: Балтийският регион губи ”безядрения статут”, ако Швеция и Финландия влязат в НАТО . 0| 3292 |13.04.2022 Открити са ясни признаци, че Русия е нарушила хуманитарното право в Украйна . 0| 2817 |13.04.2022 Великобритания добави 206 физически и юридически лица към списъка със санкции срещу Русия . 0| 3136 |13.04.2022 Путин: Санкциите срещу Русия вече засегнаха милиони европейци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads