Реклама / Ads
41| 18668 |08.06.2019 ПОЛИТИКА

В Русия недоволни, че Румен Радев забравил Съветската армия, Си Цзинпин едва не паднал

.
Си Дзинпин се спъва, гародвете му помагат да се изправи
В изказването си по време на пленарната сесия на Икономическия форум в Санкт Петербург, българският президент Румен Радев благодари на Русия, че е освободила страната му от турците. Но не каза и дума, че Съветския съюз е освободил България от фашизма. Това пише сайта Рамблер.
 

"Видният гражданин на Санкт Петербург проф. Дмитрий Лихачов назова моята родина държава с дух, която е дала на Русия писменост. От нашите земи към Русия е тръгнала и християнската вяра, както и църковно-славянския език", е казал още българския президент. Той споменава още Освобождението през 1878 г., както и загиналите руски войни за свободата на България. Но съвсем забрави как през 1944 г. Съветската армия освободи страната му от фашистите. Нещо повече, той напомни, че Съветския съюз отдавна не съществува. И допълни: "Преди седемдесет години България бе първата страна в света, която признава Китайската народна република и установи с нея дипломатически отношения. Всъщност първи я признава СССР, но понеже такава държава вече не съществува, значи България може да бъде призната като първа признала тази страна“.

И други руски медии смятат, че е неуважително от страна на българския държавен глава да говори по този начин и да не отчита „втората свобода“, която ни е извоювала Червената армия.

 

Припомня се също, че по време на срещата между тримата президенти – на Русия Владимир Путин, на Китай - Си Цзинпин и на България – Румен Раден, държавният глава на КНР се спънал и едва не паднал. Спасила го само светкавичната намеса на охраната.

 

Разговорът между тримата се проведе по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург преди дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9239 |09.06.2019 Румен Овчаров: Филмът за сваляне лидера на БСП съм го гледал още с Жан Виденов . 23| 12490 |13.04.2019 Румен Петков в стил ”Пинокио” – Цветанов, Панов и БСП са лоши, в АБВ - ангели . 27| 10119 |01.03.2019 Паси към Радев: Най-голямата заплаха за енергийните ни проекти е монополът на Русия . 19| 10332 |20.02.2019 Алекс Алексиев: Има хора, които имат интерес България да бъде напълно зависима от Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads