Реклама / Ads
0| 3703 |04.03.2022 НОВИНИ

Русия обвини украински диверсанти за случилото се в Запорожката АЕЦ

.
генерал Игор Конашенков, говорител на руското МО
Украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала. Това твърди Руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс. Говорителят на ведомството Игор Конашенков определи събитията от изминалата нощ като ”чудовищна провокация”.
 

От своя страна Украйна твърди, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

 

Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

 

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

 

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

 

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

 

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

 

"Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза“, изтъкна Конашенков.

 

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3210 |04.03.2022 Столтенберг: НАТО не е част от конфликта в Украйна, не търсим война с Русия . 0| 3014 |04.03.2022 Пуснаха под домашен арест генерала от резерва, обвинен в шпионаж в полза на Русия . 0| 3071 |04.03.2022 Още по-жестока цензура: Русия наложи нови ограничения за независими медии . 0| 3135 |04.03.2022 Украинец: Мирното население се използва за обстрел и провокации. Херсон не иска да е в Русия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads