Реклама / Ads
1| 3218 |09.03.2023 НОВИНИ

Русия приключи с териториалните победи в Украйна за тази година, твърдят от САЩ

.
Вашингтон не вярва, че руската армия може да се възстанови от загубите си в Украйна, за да постигне териториални победи тази година. Това заяви директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс на изслушване в Сената в сряда сутрин, предават от в. "Гардиън". Според нея обаче президентът Владимир Путин все още вярва, че времето е на негова страна.
 

Хейнс обаче не се ангажира с оценка за това дали Украйна ще си върне вече загубените във войната територии. По думите й това ще зависи от множество фактори, включително загубата на украински войски и оборудване при съпротивата на руските атаки.


"В момента има тежка, изтощителна война, в която нито една от страните няма окончателно военно предимство“, каза Хейнс. 


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че разкъсваният от дълги битки Бахмут на източния фронт може да падне до няколко дни. Хейнс обаче описа руския напредък като "постепен", а според нея Бахмут не е особено стратегическа цел, за каквато се представя - според анализи руските войски се стремят да завладеят Бахмут, защото по този начин ще гарантират напредък към Славянск, Краматорск и Дружковка.


Според Хейнс пред Путин съществуват редица ограничения, включващи недостиг на персонал и боеприпаси, дисфункция във военното ръководство, изтощение. 


"Путин вероятно има по-добро разбиране за границите на това, което неговата армия е способна да постигне, и изглежда се фокусира върху по-скромни военни цели засега“, посочи пред Сената тя. 


Според американското разузнаване обаче Путин вижда времето на своя страна и допуска, че удължаването на войната, включително с потенциални паузи в боевете, може да е най-добрият за него път при вентуално осигуряване на руските стратегически интереси в Украйна, дори ако това отнеме години.


Изтощителния и продължаващ конфликт обаче в момента според Хейнс ще попречи на Украйна да започне настъпление по-късно тази пролет. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3815 |08.03.2023 Скай нюз: Иран тайно е снабдил Русия с голямо количество оръжия и боеприпаси . 8| 3206 |07.03.2023 М. Димитров: ГЕРБ искаха да сме зависими от Русия. Т. Петкова: К. Петков отиде и завъртя един празен кран . 1| 3018 |06.03.2023 Разбиха хакерска група в Германия, обвинена в ”цифрово изнудване” и ”компютърен саботаж” за Русия . 14| 3208 |06.03.2023 Военният министър на САЩ: Падането на Бахмут няма да обърне хода на войната за Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads