Реклама / Ads
0| 3282 |25.02.2022 НОВИНИ

Русия ще участва в ”Евровизия”, въпреки инвазията в Украйна

.
Русия може да участва в “Евровизия”, въпреки събитията в Украйна, загиналите и широкомащабната война, която започна вчера. Решението е на организаторите, които продължават да твърдят, че това е културно събитие, което няма общо с политиката. На сцената на Евровизия ще се изправят избраните изпълнители както от Русия, така и от Украйна. Това ще е интересно.
 

Докато ЕС, САЩ, Великобритания и Канада готвят тежки икономически санкции, с които да ударят Кремъл заради инвазията на руските войски в Украйна, на един друг фронт изглежда няма проблем. Този фронт също е в Европа, а статиите, че “Евровизия” не е просто обикновен песенен конкурс, а еманация на геополитическите отношения между държавите, не са една и две. Казано с други думи - явяването на Русия на песенния конкурс ще е интересно и ще видим как Европа ще отвърне на това. 

 

По правило изпълнителите на отделните държави се оценяват както от зрителите, така и от международно жури, което избира да даде от 0 до 12 точки на всяка една държава. И знаем как е - Армения и Азербайджан не гласуват една за друга, братските балкански държави се потупват по раменете… Сега ще е интересно дали и как ще бъде оценена Русия от международното жури. Тоест - ще има ли порицание, или не. И ще стане ясно наистина ли е толкова единна Европа в отговора си спрямо действията на Владимир Путин. 

 

Има и нещо друго - интересно би било кой изпълнител в Русия би застанал на сцената на Евровизия, за да представи държавата си, която в момента… хвърля бомби и стреля по цивилни граждани в Украйна. В Русия има множество протести и вчера хиляди хора излязоха по улиците на страната, за да се противопоставят на действията на Кремъл. 

Интересно е още как ще се държи публиката в залата и дали ще има бурно освиркване. Изобщо - интересно би било да се проследи този иначе невинен песенен конкурс, в който за съжаление има много, много политика. 

 

Участието на Русия явно е важно за организаторите на Евровизия. Всеки плаща, за да се яви. А Кремъл е голяма държава с много, много пари…

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3192 |25.02.2022 Русия може да бъде съдена в Хага за военни престъпления . 0| 3156 |25.02.2022 Още санкции: УЕФА отне от Русия финала на Шампионската лига . 0| 9709 |25.02.2022 Премиерът: Зеленски вчера ни разтърси. Русия прилича на една бензиностанция с ракети . 0| 3381 |25.02.2022 В отговор на санкциите: Русия затвори въздушното си пространство за самолети на Великобритания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads