Реклама / Ads
0| 4713 |31.03.2022 НОВИНИ

Руската ”сива” ”E.N.O.T. Corp” вербува бойци и ”защитава” Русия в Украйна и по света

.
Същата „сива” структура, подобна на ЧВК ”Вагнер” се явява и московската ЧВК (частна военна компания) „E.N.O.T. Corp”. Тази компания уж се занимава с военно-патриотична работа и със събиране на помощи за „Новорусия”. Само че други материали свидетелстват за участието на „E.N.O.T. Corp” във военните действия в зоната на АТО (районът на военните действия в Украйна, наречени Анти-Терористични Операции)
 

в Украйна – „прочистване на опълченци”, «военни действия на страната на терористите” и „съпровождане на „хуманитарни” конвои”. В дейността на частната военна компания е замесен А. Бородай, който е непосредствено свързан с ФСБ.

 

Компанията разполага с арсенал от оръжия, възможности за стрелкова подготовка, за обучение в сапьорни дейности, разузнаване и планиране на бой. Най-вероятно военно-патриотическата и хуманитарната дейност на „енотите”, всъщност е маскировка на основната им задача – специални операции за доставка на оръжие и материални средства за луганските терористи и участие във военните действия, пише още в статия на  Международното доброволческо общество InformNapalm .


По данни от конфиденциални източници, ръководителите на частната военна компания „E.N.O.T. Corp” се занимават с вербуване на терористи от Донбас за Сирия. Налице е информация, че от окупираните региони на Украйна вече са заминали от 700 до 1000 бойци. За мотивация на донецките терористи се предлага руско гражданство, сваляне на наказателната отговорност, прилични заплати (от 90 до 250 хиляди руски рубли). При това, на бойците се препоръчва „да защитават Русия” не само в Сирия, но и в Таджикистан, и в Горни Карабах, където обстановката е сложна, и във всеки момент може да се влоши.

Казачество също е обществената военна организация на Русия. През последното столетие историческата функция на казачеството като охрана на границите на империята деградира, и тази социална група се превърна в сборище от наемни войници. Подразделенията на руското казачество са широко използвани от страна на ръководството на Русия, за дестабилизация на ситуацията в прилежащи към Русия държави.

 

Подобна практика се прилага в Чечения, Абхазия, Южна Осетия, Приднестровие, Крим, Донбас и в Югославия. В анексията на Крим, например, взеха участие казашки подразделения от краснодарски казаци, а в регионите на Донбас, пристигаха да защитават „руския свят” въоръжени отряди от Ростовска област.

Функционирането на казашките общества в Русия протича под контрола на руското ръководство, чрез Съвет по делата на казачеството към президента на РФ. В основата на поддръжката на казачеството са залегнали принципите на казашката култура, военен бит и история. На паравоенното казачество е официално позволено да се занимава не само с история и традиции, но и с военна и боева подготовка. Реално, в някои градове на Русия, на казаците са отдадени за разработка сферите на охраната и безопасността, което позволява на казашките организации да имат собствен арсенал от оръжия.

 

Нещо повече, руското казачество е поставено на държавна издръжка – парични плащания за „поддръжка на казашките дружини”. Подобна ситуация позволява използването на тези дружини в псевдопатриотични акции, в съответствие с плановете на Кремъл.


През последните няколко години, в Русия бяха създадени и около десет частни военни компании. В зоната на АТО (районът на военните действия в Украйна, наречени Анти-терористични Операции) често се срещат терористи, които са преминали подготовка в руските ЧВК. Кои са най-известните Най-известните от тях тях?


«РСБ-Груп» – нарича себе си военна консултантска частна компания. Официално „РСБ-Груп” работи в зони с нестабилна политическа обстановка, в координация с легитимно правителство на други държави. Под такава формулировка лесно попадат военните действия в „ДНР” (Донецка народна република) и „ЛНР” (Луганска народна република). Лидерите на тези образувания се признават за представители на „държавно правителство”.


«Антитерор» – група от компании, съставена от учебен център, отряд за разминиране и няколко обществени организации на бивши офицери от специалните части. Организацията се занимава с обучение и подготовка на бойци за изпълнение на специални задачи от различен характер в зони на военен риск. Компанията се ползва от пряката поддръжка на ФСБ (Федерална служба по безопасност на Русия), което й помогна да се закрепи в региона на Ирак.

 

«МАР» – частна военна компания, която предоставя пълен спектър от „охранителни услуги” в зони с висока терористична активност или с нестабилна политическа обстановка. Занимава се с обучение, консултации, разузнаване, продажба на стоки с военно предназначение и т.н. „МАР” изпраща бойци в зоната на АТО, под прикритието на обезпечаване на „хуманитарните доставки” в ДНР.


«Moran Security Group» – група от компании с военно предназначение, специализирана в охраната на морски и сухопътни товари. Притежава военно-морски учебен център в Санкт Петербург.


«Център R» (друго наименование – «Тигър Топ-рент секюрити» и «Редут-Антитерор») – типична частна военна компания, чиито специалисти са участвали във военните действия в Югославия, в Кавказ, в Ирак и Афганистан. Компанията подготвя специалисти: снайперисти (контраснайперисти), обучения в стрелба, сапьори, радиоинженери, бойци за бързо реагиране в градски терен и т.н.


Има голяма вероятност дейността на изредените по-горе компании, да имат връзка с водената в Украйна война – вербуване, подготовка на бойци, съпровождане или обезпечаване. В района на провеждането на АТО, а също и в Сирия, се срещат бойци от компаниите „АТК-ГРУП”, „Slavonic Corps Limited”, „Византия”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3345 |31.03.2022 Белият дом: Владимир Путин се чувства подведен от руската армия . 0| 4501 |30.03.2022 Роман Шамолин: Руската еволюция: от „поколение П“ към „поколение Z“ . 0| 3088 |30.03.2022 Украинската прокуратура: 145 деца са загинали от началото на руската инвазия в Украйна . 0| 3816 |27.03.2022 ”Анонимните” доказаха, че са пробили Руската централна банка, публикуваха секретни файлове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads