Реклама / Ads
0| 2170 |11.10.2024 НОВИНИ

Руски хакери удариха уебсайта на Фламандския парламент и няколко белгийски медии

.
Източник: БГНЕС
Проруската хакерска група NoName057 извърши кибератаки в петък срещу уебсайта на Фламандския парламент и няколко белгийски медии, включително Belga News и De Standaard.
 

За това алармира европейската редакция на "Политико".

 

"Продължаваме да изпращаме DDoS поздрави на Белгия," отбелязват хакерите в публикация в "Telegram". Атаките от типа Distributed Denial-of-Service (DDoS) целят да претоварят сървърите с множество заявки, правейки уебсайтовете недостъпни за известно време.





Това е петият пореден ден на хакерска активност срещу Кралство Белгия, като атаките идват точно преди местните избори в страната, насрочени за неделя.

 

Белгийският министър-председател Александър Де Кро е категоричен, че тези атаки не могат по никакъв начин да попречат на изборния процес. "Анализът (на експертите по киберсигурност) показва, че тези атаки не могат да повлияят на изборите," подчерта той по време на пленарна сесия във вторник.

 

Фламандският министър на вътрешните работи Хилде Кревиц на свой ред изтъкна, че местните избори ще бъдат организирани безопасно, тъй като "изборните компютри не са свързани с интернет и следователно не могат да бъдат хакнати."

 

През седмицата хакерите атакуваха уебсайтове на няколко белгийски общини, правителствени и пристанищни сайтове, както и банкови услуги и Центъра за киберсигурност на Белгия (CCB). От CCB посочиха, че атаките не са опасни, а представляват само "неудобство."





Хакерската група посочи, че атаките са в отговор на продължаващата подкрепа на Белгия за Украйна и по-специално на скорошното решение на Белгия да разгледа предложение за закупуване и прехвърляне на три артилерийски установки Caesar на Киев. От началото на руската инвазия през 2022 г. групата атакува уебсайтовете на съюзниците на Украйна.

 

"Белгийското правителство скоро ще разгледа предложение за закупуване и прехвърляне на три артилерийски установки Caesar за Украйна," отбелязаха хакерите в "Telegram". "Решихме да посетим русофобска Белгия, за да им покажем как завършват инициативите в подкрепа на престъпния режим в Киев."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 2245 |11.10.2024 Руслан Трад: В България има организации, симпатизиращи на Иран. Радват се на комфорт и политически чадър от години . 2| 2177 |11.10.2024 Джокович се класира за полуфинала в Шанхай, след като срази чех в надпреварата . 3| 2188 |11.10.2024 Вкъщи изхвърляме ли уредите с изтекла гаранция или продължаваме да ги ползваме? Така и с 9600 машини за гласуване . 1| 2178 |11.10.2024 Германски генерал от НАТО: Разходите за отбрана да се увеличат с 50% спрямо сегашния бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads