Реклама / Ads
0| 8346 |23.05.2022 НОВИНИ

Руски военни: Избиват ни като пушечно месо, командването нехае за жертвите

.
Станахме пушечно месо. Хвърлят ни срещу укрепени украински части, без висшето командване да се интересува от броя на жертвите, които ще дадем. В последните боеве в района на Донбас нашият батальон бе избит наполовина. Закараха някъде труповете, дори не знаем къде. След това ни дадоха водка и разрешиха да взимаме от изоставените украински домове, каквото ни хареса.
 

Това става ясно от прихванати разговори между руски военни от британското разузнаване. Недоволството в редиците на руската армия нараства с всеки изминат ден. Доказатество за това са тайните арести на още няколко генерали, които според Путин се оказали некадърни да организират настъплението в различни направления в Украйна. Нови над 20 младши офицери са дадени на военен съд, защото отказали да изпълняват заповеди за тотално прегазване на села, в които имало много цивилни.

Нови кадри и видео показват как лвовски десантчици унищожават руска дивизия при Псков. Стотици руски бойци и командири са избити.

По данни на западни разузнавателни служби всеки ден Кремъл губи между 180 – 250 военнослужещи на територията на Украйна.

 

Военни анализатори припомнят, че немският фелдмаршал Ерих Фон Манщайн, признат за изключителен стратег, но недолюбван от Хитлер, е споделял удивлението си от това, с каква лекота съветското командване е жертвало стотици хиляди бойци и офицери когато са разбити 44-а и 51-а съветски армии на Кримския полуостров през май 1942 година.

 

Руският военен историк Константин Гайворонски припомня, че провалът в Украйна е сравним единствено с началото на Великата отечествена вона, когато само за няколко месеца след навлизането на германските войски на територията на СССР, Червената армия губи 5,3 милиона души.

 

Защо измират синовете ни в чужда земя, питат в писма до Кремъл и военното министерство всеки ден почернени руски майки. Все повече от тях не приемат обяснението, че армията защитава Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 44174 |23.05.2022 Милен Велчев за руския газ: Няма да се учудя, ако получим същите инструкции от ЕК, каквито са получили Италия и Германия . 0| 8937 |23.05.2022 Ганев, ДБ: След като България показа, че може да се справи без руски газ, Русия промени условията . 0| 3103 |23.05.2022 Киев забрани руските военни символи - буквите Z и V . 0| 2915 |23.05.2022 Австрия замрази авоари на руски олигарси за общо 254 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads