Реклама / Ads
118| 12767 |27.09.2020 ГЛАСЪТ

Русофилската партия – мокри сънища и реалност

.
Руската мечка - очакване и реалност...
Цяла седмица новината за русофилска партия обикаля медийния мегдан. Ако целта е била да се вдигне малко пушилка – постигната е. Получи им се с благословията на ГЕРБ и занижените медийни критерии. Ще стане дума за това.
 

Да не губим време.

 

По брутен вътрешен продукт на глава от населението Русия е на 63 място в света, според Международния валутен фонд и на 67 – според Световната банка. За 2019 г. страната пада с още 8 места надолу и е под средния за света. Пред нея са всички страни от ЕС – без България и такива като Коста Рика, Мавриций, Панама, Чили, Барбадос, Тринидад и Тобаго… По покупателна способност населението на Русия е след първите петдесет.

 

Най-силните икономики в света са:

 

1. САЩ – 21,8 трилиона долара.

2. Китай – 12,04 трилиона долара

3. Япония – 4,9 трилиона долара

4. Германия – 3,9 трилиона долара

5. Великобритания – 2,8 трилиона долара

6. Индия – 2,7 трилиона долара

7. Франция – 2,8 трилиона долара

8. Бразилия – 2,1 трилиона долара

9. Италия – 2,0 трилиона долара

10. Канада – 1,99 трилиона долара

Русия е извън Топ 10. Следват Южна Корея, Австралия, Испания, Русия, Мексико и Индонезия. Всички те обаче по БВП на глава от население са далеч пред Русия.

 

- По качество на здравеопазването Русия е на 63-то място от 93 изследвани страни. България е на 70-то място. Пакистан, Панама, Виетнам, Казахстан и пр. са на по-предни позиции.

- По ниво на корупцията Русия заема 137 място в света от 169 страни, в които са проведени изследвания и тестове. България е на 74-то място…

- По качество на образованието Русия е на престижното 33-то място в класацията на ООН. България е на 43-то място.

- Според индекса за качество на живот - The Quality of Life Index — Русия е на 105-то място от 111 страни, включени в изследването. България е на 57-мо място.

- По продължителност на живота Русия е на 109-то място от 191 страни по данни на ООН за 2019 г. България е на 83-то място.

- По свобода на медиите Русия е на 174-то място в света от 196 страни. България е на 90-то място.

- По свобода на словото Русия е на 149-място. България – 111-то място.

- По условия за правене на бизнес Русия е на 27-мо място. България – 61-во, по данни на Световната банка.

 

Тези факти ли са аргументите на русофилите? Руската водка и ракетите наистина са на ниво, но трябва и още нещо…

 

***

Георги С. Раковски:Русия всякога ни е лъгала. Нашата свобода от нас зависи“.

Васил Левски в писмо до Любен Каравелов:Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“

Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

 

И още:Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

Стефан Стамболов, откъс от статия във в-к „Свобода“ на 19 ноември 1886 година: „Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква доб­ро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителс­тво е устремена против нашата независимост и самостоятелност.

Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независи­ма България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. Нейните доброжелателства за наший на­род щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество“.

 

Вазов и Смирненски са били на друго мнение, но нито едните, нито другите са правили анти- или про-руски партии.

 

Няма и не може да има аргументи в полза на русофилска, американофилска, германофилска и пр. партии. Дори след Освобождението, когато еуфорията сред българите е огромна, не е създадена русофилска партия. Първите създадени през 1878 г. са Консервативната партия и Либералната партия. Доста по-късно се появява Прогресивнолибералната партия, считана за проруска. През 1920 г. се разпада на крила и течения, които се сливат с други политически субекти.

 

Създаването на русофилска партия днес е единствено в интерес на ГЕРБ и Бойко Борисов, защото обслужва идеята да се откъснат хора от БСП и лявото пространство въобще. И за отвличане на вниманието от протестите и искане на предсрочни избори.  Моментът е подбран, защото БСП по социологически проучвания се изравни и дори леко надмина ГЕРБ. Проруски са още няколко партии. Още една? Духовните връзки между народи не се измерват с партии и не се употребяват за политически сделки.

 

Освен това би било интересно лидерът на русофилите Николай Малинов разкаже какво го свързва с приятеля на Борисов – Йордан Христов, който набързо се ожени за Борислава Йовчева, жената от скандала с къщата в Барселона и много неща ще станат ясни.

Не сме ги чули нашите русофили какво мислят за Русия на Путин и Русия на Навални? Освен, че някакъв учен "БГ-самовар" ехидно заяви, че ако руските служби действали с „Новичок“, нямало да има оцелели… Сериозен „аргумент“, пряко свързан с руската духовност и култура…

 

Русофилите са като онзи, дето сънувал че прави бурен секс с Мис-свят, но като се събудил, видял, че пръстите му са в контакта...

 

Екип на Фрог нюз

 

П.П. Забележете, че илюстрацията към текста е от руски медии. Самите руснаци са много наясно с рекламирания възход от властта в Кремъл и реалността. Борисов също твърди, че се развиваме с невиждано темпо, но ние сме наясно с действителността. Фрог нюз не носи "вина" за фактите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 88| 15040 |23.09.2020 Русофилска партия с дъх на ДАНС, Барселона и изпъден Решетников . 8| 9181 |20.09.2017 Мокрите сънища на Борисов: Шенген и Еврозоната . 16| 9318 |04.11.2015 Политиците не искат работещо, а МВР за мокри поръчки . 25| 13596 |03.07.2014 Милицията - биещото сърце на Партията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads