Реклама / Ads
10| 4687 |28.06.2009 НОВИНИ

РЗС: Доганизацията навлиза в най-уродливата си фаза

.
Яне Янев
Доган спешно да заяви дали настоява турският език да се въведе като втори официален в България. За това настоява в Декларация Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост”.
 

Реакцията на партията били провокирани защото през последните няколко дни получавали информация, че активисти на ДПС на събрания в Исперих, Лозница, Кубрат, Опака, Омуртаг, Момчилград, Джебел, Черноочене и др. са заявили, че ще настояват за промяна на Конституцията и въвеждането на турския като втори национален в Република България.

Във връзка с тази опасна за националната сигурност информация и по повод продължаващите провокации към нацията по време на предизборните обиколки на Ахмед Доган, политическа партия РЗС настоява Доган официално да заяви намеренията си по скандалната тема, настояват консерваторите.

Според тях позицията на лидера на ДПС е важна за изясняване на крайната цел на политическото му инженерство – дали иска обособяване на анклави и разрушаване на държавния интегритет.
Гражданите на България от турски произход не бива да се заблуждават, че официализирането на турския език е в тяхна полза. Напротив, това е продължение на процеса на поробването им от Доган и безмилостното експлоатиране на техния труд, права и свободи, предупреждават хората на Яне Янев.

Феодализацията на общините в смесените райони, капсулирането на турското население, поставянето му под едноличното разпореждане на един диктатор, използването на мюсюлманското вероизповедание за политическите цели на върхушката на ДПС бяха извършени като пълзящ антиконституционен процес. Той доведе до бетониране на властта на Доган и неговите лакеи и смачка правата на малцинствата в България.

РЗС е категорично против каквито и да било експерименти по модела на бивша Югославия или на Македония с албанския език.

Ако се иска узаконяване на турския като официален език, това означава, че доганизацията навлиза в най-уродливата си фаза, от която може да следва единствено последната логична стъпка – създаването на турски анклав, разцепването на България и изключването й от Европейския съюз, твърдят от РЗС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5115 |28.06.2009 97% от медиите са корумпирани, сочи анкета . 0| 4848 |28.06.2009 Почитат паметта на пътниците от “Еърбъс А 330” . 0| 5461 |28.06.2009 Хванаха българин за трафик на кокаин . 1| 4847 |28.06.2009 Ще има евронаблюдатели за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads