Реклама / Ads
17| 5115 |25.02.2011 НОВИНИ

РЗС: От НАП нарочно забавиха проверката на шефа на МВР

.
Яне Янев Източник: източник
Направената проверка на имотите и финансовото състояние на семейство Цветанови е продължила толкова дълго време, за да може определени чиновници от НАП да измислят как министър Цветанов да бъде оправдан в числа и неговата вина да бъде прехвърлена на тъста и тъщата. Това обяви на пресконференция лидерът на РЗС Яне Янев.
 

Той бе категоричен, че данните, които са оповестени за Цветанов, са абсолютно достоверни. Янев посочи, че информацията, която се появи за шефа на МВР ще се потвърди и ще бъде „гарнирана" с допълнителни факти. Лидерът на РЗС посочи още, че се прехвърля от министъра на неговите възрастни тъстове. Те не носят никаква вина, заяви той и подчерта, че министърът и съпругата му Десислава давали мръсни и незаконни пари на тъстовете на Цветанов.

Цветанов е упражнил натиск над Красимир Стефанов, предполага Яне Янев. Според него данъчни служители са притискани да измислят източниците на приходи на тъста и тъщата.Лидерът на  РЗС чрез медиите се обърна към шефа на НАП: „Съжалявам, Краси, истински съжалявам, че си подложен на такъв натиск". Той се закани да предостави още данни на Красимир Стефанов, които ще породят нови проверки на вътрешния министър.

Янев се възмути, че след многобройните факти, които от РЗС изнесли за Цветан Цветанов, той е оглавил предизборния щаб на ГЕРБ. „Е, тури му пепел, ако сме правова държава", заяви Яне Янев и подчерта, че вътрешният министър е повишаван по тодорживковски. Той каза още, че е готов на дебат - той и Атанас Семов срещу Бойко Борисов и Цветан Цветанов по всички телевизии, включително и по „Ал-Джазира". Той обаче е скептик такъв дебат да се състои.

Цветанов е пътник, това са последните му издихания, посочи Яне Янев и уточни, че вътрешният министър бил лесен противник. Той се обърна към министъра с думите: „Довиждане, Цветанов, ще ни бъде тъжно без теб". Лидерът на РЗС коментира, че министърът участва в организирана престъпна група за фалшифициране на документи за европейски пари. По думите му Бойко Борисов е информиран от „оторизирано лице".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5045 |25.02.2011 Шефът на НАП: Има заподозрени за изнасяне на данни от проверката на Цветанов . 1| 5037 |01.02.2011 ФТ: Слабостите логично забавиха България за Шенген . 21| 5018 |20.10.2010 БСП: Цветанов да се оттегли докато тече проверката на НАП . 4| 4714 |15.06.2010 С. Дянков нетърпелив за проверката на Евростат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads