Реклама / Ads
0| 2552 |27.06.2022 НОВИНИ

Събев: България ще разполага с авиационен оператор за медицински и специализирани операции

.
Николай Събев Източник: БГНЕС
Екипът на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев отчете дейността си за периода декември 2021 г. - юни 2022 г., съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Според отчета България ще разполага с държавен авиационен оператор за медицински и специализирани операции. До този момент нямаше изградена национална система с координационен център за оказване на спешна медицинска помощ по въздух. През есента се очаква да бъдат закупени на лизинг два хеликоптера за обучение. На по-късен етап е предвидена доставката на още шест хеликоптера за спешна медицинска помощ. Осигурени и отпуснати бяха 60 млн. лева за компенсации на въздушните превозвачи за справяне с последиците от пандемията от COVID-19..

 

Започнати са процеси по оздравяване на търговските дружества и второстепенните разпоредители с бюджет в системата на Министерството на транспорта и съобщенията чрез изготвяне на цялостна визия за нов мениджмънт. Целта е да се използват ресурсите по най-ефективен и ефикасен начин за осигуряване на финансова стабилност, както и да се внедрят нови технологии в системата. От министерството дават за пример оптимизиране на разписанията и системата за онлайн издаване на билети в „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

 

Беше постигнато споразумение с концесионера на Летище София да възстанови инвестиционната програма в пълен размер и да започне важните инвестиции още тази година.

 

Подобрява се трансграничният трафик – сухопътен, въздушен и воден, като един от основните приоритети на правителството. Целта е по-бързо придвижване на пътници, стоки и товари на изток, запад, север и юг, както и отваряне на повече транспортни връзки със съседните държави, Европа и Азия. Предстои възстановяване на фериботната връзка между България и Румъния, Русе-Гюргево. След близо 30-годишно прекъсване държавният оператор „Пристанище Бургас“ ЕАД подписа договор за фериботна линия Бургас-Батуми-Бургас, България-Грузия. Честотата на ферибота ще бъде веднъж седмично и е от типа RO-PAX (пасажери и товари).

 

Договорено е с румънската страна едновременно да се започнат предпроектните проучвания за строеж на пет нови моста над Дунав, се посочва още в съобщението. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3215 |26.06.2022 Надежда Нейнски: България защити националния си интерес. Целта на "фоновия шум" беше да не се вдигне ветото . 0| 2548 |26.06.2022 Бронз за България на европейското по джудо . 0| 2445 |26.06.2022 Гьоков: България не доставя оръжия на Украйна. Какво правят другите държави е техен проблем . 0| 8940 |26.06.2022 България VS. олигархичният Франкенщайн и червената петолъчка Костадинов
Реклама / Ads