Реклама / Ads
0| 4530 |29.05.2022 НОВИНИ

Събев поигра на асоциации: Коалицията – „италианско семейство“, Радев – „добрата тъща, която казва какво да правим на спалнята“

.
Николай Събев Източник: стопкадър, bTV
„Да поиграем на асоциации“ – рече министърът на транспорта Николай Събев на водещата Мария Цънцарова, тя пък взе, че се съгласи. И се започнаха едни асоциации – коалицията била „италианско семейство“, Радев играел ролята на „добрата тъща“...
 

„Нашата коалиция е като италианско семейство, но проблеми в спалнята нямаме“, поясни Събев в интервю за предаването „Защо, господин министър?“.

 

В тази игра на асоциации транспортният министър отреди ролята на „добрата тъща“ на държавния глава Румен Радев. Та, тази „добра тъща“ давала указания какво да правят в леглото. Тези, които предричат предсрочни избори, пък били съседите на семейството, които чували сутрин много шум.

 

На въпроса за кого би гласувал, ако все пак скоро има избори, той отговори: „Аз ще гласувам за тези, които ще подпомогнат най-накрая България да излезе от зависимост – да престане да бъде 16-та република на Русия и да заеме достойното си място като европейска държава в един богат Европейски съюз, където нещата са добре регулирани“.

 

Събев вижда в лицето на съпредседателите на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев именно такива личности и затова се е съгласил да участва в тяхното правителство.

 

Относно превозването на бежанците от Украйна от Черноморието към вътрешността на страната министърът на транспорта увери, че за него ще бъдат похарчени необходимите средства, без да се прахосват пари. Той припомни, че правителството е заделило 5 млн. лв. за превозването на бежанци.

 

За ЖП превоза той отново обеща бърза реформа и подобряване на услугата. Щели сме „много бързо да стигнем германците“.

 

По думите му към момента не се предвижда поскъпване на билетите за влаковете. Събев напомни, че е обещал увеличение да има, когато има по-добро качество. А по-добро качество според него може да се постигне до 2024 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2920 |27.05.2022 По-чисти коли и по-добри услуги обеща таксиметровият бранш пред министър Събев . 0| 4760 |15.05.2022 Събев скастри превозвачите: „Петата колона“ ви използва, за да падне правителството . 0| 3265 |12.05.2022 Събев: Ще прекратяваме договорите с фирмите, които не изпълняват проектите си по график . 0| 4566 |08.05.2022 Николай Събев: Филмът с шантажа на българското правителство приключи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads