Реклама / Ads
1| 4133 |22.04.2023 НОВИНИ

Събота е време за пуканки и кино: Кои са премиерните заглавия, които не бива на пропускаме?

.
Източник: Pixabay
Събота е, и ако още не сте измислили как да уплътните времето си, то киното е най-доброто решение, тъй като премиерните заглавия на филмите в момента определено си заслужават.
 

Ето я и нашата топ 5 класация на премиерни заглавия, които си заслужава да се видят.

 

Топ. 1. Изкуството да падаш

 

"Изкуството да падаш" не случайно е номер 1 в нашата класация. Филмът предизвика интереса и започна да събира фенове и киномани още на ниво концепция. Той бе удостоен с наградата за дебют в пълнометражното игрално кино на 40-ия фестивал "Златна роза" и представен на 27-ия "София Филм Фест".

 

Животът не е пощенска картичка, която води към идеалния финал: "И заживели щастливо", а постоянна битка, споделя за филма си режисьорът Орлин Милчев.

 

Историята разказва за постепенното сближаване на 17-годишната Борислава (Елена Замяркова) с несигурната й майка (Александра Сърчаджиева) в сложно семейство с изчезнал баща. След като започва да се занимава с джудо, тя се научава как да поема отговорност за собственото си щастие.


Бори отказва да бъде унижавана от момчетата. Артистичната й, но лабилна майка не й дава подкрепата, от която има нужда. Грижовният й дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, трябва да победиш себе си.

 

"Филмът не е за спорт. Бойните изкуства, като символ на дисциплина и предизвикателство към себе си, се използват като метафора. Посланието е, че в реалния живот, точно както в джудото, е важно да знаеш как да паднеш.

Филмът се занимава с личната битка. Нашата главна героиня става жертва на насилие, но успява да се пребори благодарение на характера си и да използва това посегателство като мотивация да се изгради като личност. Индустрията на щастието, в която живеем, е потискаща - с идеята, че всичко ще бъде розово... Не е розово, животът е поредица от падания.“, казва режисьорът Орлин Милчев-Атила.

 

Топ 2. в нашата класация отново обръща внимание на БГ филм . Става въпрос за Murda Boyz: Махленска класа.

 

История разказва за едно приятелство, което минава през различни етапи и препятствия. Боби, Марсо и Георги са момчета, които следват мечтата си да станат известни рапъри. Но пътят, който трябва да извървят до заветната цел, е осеян с много трудности, разочарования, предателства и любов.

 

Пътищата им се разделят във времето. След смъртта на баща му, който е полицай и се смята, че е убит по поръчка на влиятелен мафиот, Георги решава да се откаже от детската си мечта да бъде рапър и влиза в системата на МВР с цел разобличаването на престъпника, отговорен за смъртта на баща му.

 

Марсо и Боби пък продължават да гонят целта си да станат рапъри, навлизат в подземния свят и започват да работят за Любо Кокала (в ролята - DJ Дамян), който ги въвлича в сериозни проблеми.

 

Снимките са осъществени през януари 2023 г.

 

Топ.3. Ренфийлд. Филм на Крис Маккес, в ролите- Никълъс Холт, Никълъс Кейдж, Акуафина, Джена Канел, Шоре Агдашлу, Бен Шуорц

 

 

 

Старата като света (или поне този на движещите се образи) история за безсмъртния трансилвански кръвопиец граф Дракула живее в колективното ни съзнание благодарение неувяхващата си привлекателност за масовата култура – преимущество, което Брам Стокър едва ли е предричал през далечната 1897, когато е сложил последната точка в един от най-широко експлоатираните готически романи на ужасите изобщо. Последната екранизация на Дракула се появява под формата на напоен с кръв, човешки вътрешности и черен хумор пастиш, в който фокусът е леко изместен от кръвожадния вампир към вътрешния конфликт на неговия злощастен слуга и довереник Ренфийлд, който мечтае да се освободи от многовековната токсична тирания на господаря си. Казваме леко, защото Принцът на мрака не може да бъде засенчен от никого, особено когато в наметалото му се намества самият Никълъс Кейдж, захранващ образа с толкова интензитет, нарочно уголемен драматизъм и зловеща прекомерност във всяко действие, че сюжетът престава да ни интересува след откриващата сцена и оттук нататък гледаме само заради чистата наслада от динамиката между него и брилянтния Никълъс Холт в ролята на изтормозения прислужник.

 

Топ. 4. Мафия мама

 

Филм на Катрин Хардуи, в ролите Тони Колет, Моника Белучи, Алесандро Бресанело, София Номвете, Едуардо Скрапета, Томи Роджър

 

Идеята за тази гангстерска история хрумва най-напред на френската писателка Аманда Стерс, а Катрин Хардуик и сценаристите ѝ я развиват в забавна комедия, развенчаваща всички клишета на жанра с помощта на контрастиращ, но железен тандем протагонисти – Моника Белучи и Тони Колет. Италианската актриса влиза в образа на хладнокръвната довереничка на прочут мафиотски бос Бианка, докато Колет поема ролята на неговата отчуждена американска внучка Кристин, която след новината за смъртта на дядо ѝ, с нежелание напуска не особено подредения си семеен живот в Щатите и заминава за Рим, за да се присъедини към опечалените. Погребението обаче се превръща в засада с огнестрелни оръжия, а обикновената американска домакиня разбира, че е избрана за единствен наследник на най-влиятелната нарко фамилия в Калабрия. Тежка професия, особено когато не си гледал Кръстникът.

 

Топ. 5 Млади завинаги

 

В средата на 80-те години неколцина млади актьори са приети в престижната театрална школа, ръководена от легендарния режисьор Патрис Шеро. В шеметните години на своето съзряване те ще се научат да играят добре, да обичат, да живеят без задръжки и ще преживеят своята първа истинска житейска трагедия.

 

Обичаната актриса Валерия Бруни Тедески има еднакво успешна кариера както в италианското, така и във френското кино. В своя пети филм като режисьор тя отдава почит на бурните си младежки години като студентка в елитната школа Лез Амандиерс, от която започват пътя си доста от значимите актьори във френския театър и кино от нейното поколение: Ноеми Лвовски, Аньес Жауи, Венсан Перес, Мариан Деникур и др.


 Е, ако сме ви грабнали с някое от заглавията, нарамвайте чантите и бягайте към най-близкото кино. Какво по-хубаво от това в събота на кино?

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2692 |22.04.2023 Светла събота е . 0| 2725 |22.04.2023 Облаци с дъжд и гръмотевици в събота . 4| 2508 |20.04.2023 Зеленски: Време е НАТО да вземе политическо решение да покани Украйна във военния алианс . 0| 2676 |20.04.2023 Временната комисия за правилника на парламента ще заседава във вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads