Реклама / Ads
10| 3002 |13.12.2021 НОВИНИ

Сачева: В кабинета ”Петков” има три фракции - милиционерска квота на Радев, корпоративна и партийна

.
Деница Сачева Източник: БГНЕС
Третите избори за тази година доведоха до фактическа невъзможност да бъде съставено правителство с ясни цели. Това е скалъпено набързо споразумение. Остана ни само препратката с Германия. В това правителство има три фракции - откровено милиционерска квота на президента, корпоративна и партийна фракция. На властта се гледа като на баница - разпределена е на порции и ще задоволява партийни и квотни апетити.
 

Това заяви от трибуната на 47-мото Народно събрание Деница Сачева - бивш социален министър и депутат от ГЕРБ. 


Тя още веднъж повтори позицията на Борисовата формация, че няма да подкрепи проектокабинета "Петков", който трябва да бъде гласуван днес в пленарна зала. Отправи обаче остри критики към широката четворна коалиция, които бяха в познатия за ГЕРБ дух. 


"Председателката на Българския фармацевтичен съюз (проф. Асена Сербезова, номинирана за здравен министър в кабинета "Петков", бел.ред.) ще управлява милиарден здравен бюджет", отсече Сачева, която посочи, че структурата на бъдещия кабинет е партийна заради Корнелия Нинова, която по думите на Сачева е довела до крах левицата. Милиционерска пък била структурата на кабинета заради квотата на Румен Радев в него. Вероятно тук става дума за Бойко Рашков, номиниран за шеф на МВР, който вече месеци наред е трън в петата на Борисов и неговите депутати заради разследванията, които Рашков поде като вътрешен министър. 


Сачева смята още, че интересна щяла да е ролята на вицепремиера по ефективното управление. Причината - това уж било роля на всеки един министър. 


"ПП в раките на ББР ще управлява София тех парк, ББР, Българската агенция за инвестициите. Това е общ бюджет от около 12 милиарда. За БСП остана само табелата", коментира още Сачева. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3016 |13.12.2021 Радомир Чолаков: В проектокабинета има хора, които искат да управляват с репресии, в диктат и страх . 5| 3795 |13.12.2021 Христо Иванов, ДБ: Кабинетът ”Петков” позволява управление без ГЕРБ и ДПС. Гешев, освободете България от себе си . 9| 2991 |13.12.2021 Мустафа Карадайъ: Няма да подкрепим кабинета, ще сме опозиция . 8| 3189 |12.12.2021 Фаталното число: Гласуват кабинета „Петков“ извънредно на 13 декември от 13 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads