Реклама / Ads
16| 3262 |29.01.2021 НОВИНИ

Съдът оправда В. Симеонов за ”кресливи жени с уж болни деца”

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се е възползвал от конституционното си право да изразява мнение, а не е дискриминирал никого, като нарече протестиращите майки на деца с увреждания ”група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях”.
 

Това следва от решението на Административния съд в Пловдив, постановено на 27 януари. С него съдия Йордан Русев потвърждава изводите на Комисията за защита от дискриминация от миналия септември.

 

Казусът стига до съда по жалба на семейство от Пловдив - П.Е.М., К.М. и Е.М. Те се обръщат към комисията с твърдението, че са обект на дискриминация под формата на тормоз по признак "увреждане" след публични изказвания на Симеонов насочени срещу родителите на деца с увреждания и срещу самите хора с увреждания, направени през октомври 2018 г.

 

К. и Е. М. са родители на П.М., който страда от спастична церебрална парализа с 95% трайна неработоспособност с чужда помощ. Те разказват в жалбата си, че Симеонов заявил пред репортер на "Скат": "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях". Тези думи били повторени в предаването "Господари на ефира", където Симеонов заявил: "Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания. Маските паднаха, в общ хор реват БСП, "Атака", някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", припомня "Сега".


След бурна обществена реакция и след коалиционен съвет Симеонов се извини.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5935 |28.01.2021 Анна Заркова: Показвам среден пръст и ме канят като В. Симеонов по всички телевизии . 17| 5795 |28.01.2021 Първан Симеонов: Тревогата за ”джоба” ще се отрази като негативен вот на властта . 29| 8262 |28.01.2021 Валери Симеонов нямало да въди риби и жаби в язовир ”Овчарица” . 11| 8400 |27.01.2021 БСП: Валери Симеонов си взе язовир на тръгване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads