Реклама / Ads
10| 6207 |06.07.2020 НОВИНИ

Съдът призна за незаконно уволнението на мед. сестра Мая Илиева

.
Мая Илиева
Медицинската сестра Мая Илиева, оглавила протестите на сестрите с искане за повишаване на заплащането на болничния персонал, спечели делото срещу болница Токуда, от където бе дисциплинарно уволнена. Малко преди да съобщи тази новината тя отново коментира състоянието на болниците у нас, условията, в които работят тя и колегите й и намерението на правителството да ”укрепи” болничните заведения.
 

 

Ето какво написа Илиева часове преди да получи съдебното решение в коментар на информацията, че няма да има нови мерки, въпреки увеличения брой на заразени с корона вируса, но пък трябват мерки за болниците:

 

 

Ей, няма такава държава! Мислех си, че сега, като съм безработна ще си почина хубаво и няма изобщо нищо да коментирам, но... не издържах!


"Няма да взимаме допълнителни мерки срещу постоянно нарастващия брой заразени с Ковид19, а трябва да бъдат " укрепени" болниците"!
Ехо...това да не са някакви " крепости" с " камъни и дърве " ли да бъдат укрепени? Тези хора имам чувството, че живеят в друга реалност...ама с какво да бъдат укрепени? САМО с легла и апаратура НЕ става! КАДРИ НЯМА! Превеждам ...НЯМА лекари, медицински сестри, фелдшери, лаборанти, физиотерапевти, акушерки, санитари и др. помощен медицински персонал! Доброволци безплатно също НЯМА или, ако има е за няколко дни докато медиите го отразят!


НЯМА и НЯМА да има! Защото вие господа с вашето бездействие по отношение на нашите проблеми ни докарахте до тук!


НЯМА и нормално функциониране и финансиране на болниците, защото системата е такава... ПОРОЧНА!


За сметка на това има вече лекари загубили живота си за да спасят живота на пациенти!
Има вече стотици заразени медицински специалисти, лекари и помощен медицински персонал!
Има самозабравили се директори на болници, които си мислят, че са над закона!
Има закрити клиники и отделения поради ЛИПСА на персонал, но на фона на това има прекратени трудови договори на медицински сестри САМО, защото са неудобни и не " скачат според тоягата"!


Има и клиники затворени под карантина!
Има некомпетентни институции!
Има смесване на потоците ( чистия и мръсния) в повечето болници, тъй като се обслужват от едни и същи звена ( лаборатория, рентген), както и персоналът е един и същи и обслужва по няколко клиники!
Има прикриване на истината!
Има едни евро пари за усвояване!
Има абсолютна анархия при разпределението на "бонусите" от 1000лв, защото няма яснота коя точно е " първата линия"?


Има абсолютно затъмнение относно разпределението на милионите левове дарения, както към МЗ, така и към определени болници!
Има абсолютно безотговорни хора на високи ръководни постове, които неглижират липсата на кадри в системата, което води до некачествено обслужване на пациентите, но по-важното е да се усвоят едни пари от НЗОК!


И да не забравя ...
Има щастливи фенове! Защото иначе не се знае какви изненади могат да поднесат...
Има 9% ДДС за ресторантьорите, храните и от " кумова срама" книгите, но... това не се отразява на крайната цена на продукта...


Има бонуси за " бизнеса", но ги получават САМО " баш олигарсите"...
Има празни морски курорти, но за сметка на това цените на нощувките не падат...
Има увеличение на тока и парното! За сметка на заплатите и пенсиите...
Има " социален" закон, който обслужва определени интереси, но...не и тези на хората в нужда...


Има протести всеки ден ( все още са ни позволени от Бога Слънце) на майките, на медицинските специалисти, на полицаите, за детската болница, за детските градини и ясли, за по- добър живот... и т.н, и т.н...


И, като прочета колко много неща имаме да се чуди човек на тоя " наш късмет"...и да се моли поне до изборите да изкара, че иначе лошо...от " ужасен КРАЙ" да не се превърне в " УЖАС безкрай"...

 

Мая Илиева, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6335 |06.07.2020 Адвокати искат от 1 до 6 г. затвор за незаконно разгласени сведения по дела . 8| 4757 |06.07.2020 Съдът решава съдбата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова . 3| 5371 |03.07.2020 Откриха незаконно сметище в защитена от ”Натура 2000” зона . 9| 6104 |03.07.2020 Съдът реши: отнемането на лиценза на ”Еврофутбол” от Божков не е съобразно закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads