Реклама / Ads
10| 3674 |01.04.2021 НОВИНИ

Д-р Кателиева: Смените ни са по-кошмарни от тези през ноември, безотговорно е в пик да се разхлабват мерките

.
д-р Десислава Катeлиева
Смените ни са по-кошмарни от ноември миналата година, защото имаме повече пациенти. Заразяват се колеги, които са с ваксини или са прекарали заболяването, защото се е случило отдавна и вече нямат антитела.... Повече от безотговорно е при пик на пандемия при нас да се говори, че всичко е наред и да се разхлабват мерките... Това е гавра с труда ни.
 

Това заяви председателят на Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ д-р Десислава Катeлиева пред БНР.

 

Пациенти трябва да чакат за легла. Не знам от къде идва заключението на здравния министър, че имало 74% незаети легла. Може би те са без оборудване за кислород. Гавра с труда ни е да казваш, че имало легла, а в същото време търсим къде да назначим пациенти, каза още д-р Кателиева.

 

Тя допълни, че има случаи, в които лични лекари лекуват понякога бъбречна криза по телефона с медикаменти за коронавирус. Д-р Кателиева е възмутена от „бодряшките констатации“, заради които се разхлабват мерките. „Най-страшното е, че влизаме в безвремие. Идват избори и на новия министър ще му трябват поне 2 седмици да се ориентира, докато ние ще приемаме заблудени пациенти, които са повярвали, че пандемия няма, каза още лекарят.

 

Пациентите с COVID-19 постъпват в болница с дихателна недостатъчност, за тях е нужно легло за кислородотерапия. А какво правим с пациентите с тежка клиника, които са с отрицателни тестове? ... Лавината от болни пациенти върви с лавина от такива, които са с усложнения след прекаран COVID-19, от такива, които месеци наред не са посещавали личен лекар. Всичко това се стоварва върху нас и трябва да се опитаме да огреем навсякъде. И накрая се прибираш вкъщи и чуваш по новините, че се разхлабват мерките..., заяви д-р Кателиева.

 

Страшно е да изпадаш в ситуация да избираш на кого да помогнеш и на кого - не... Влизаме в период на безвремие. Предстоят избори. Тепърва ще се съставя парламент, правителство. Новият министър, който и да е той, няма да може веднага да влезе в ролята си. Ще трябва време да се ориентира в ситуацията и да разбере, че заповедта от 1-ви април е кардинална грешка, и че трябва да я отмени. През това време ще сме принудени да приемаме лавината от пациенти, част от които са били заблудени, че всичко е наред, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3153 |31.03.2021 Д-р Кателиева: Управляващите са виновни за закъснелите линейки и лутането по болници . 11| 4298 |29.03.2021 Д-р Десислава Кателиева: Нещата не са под контрол, липсват легла с кислород! . 7| 3249 |17.03.2021 Д-р Кателиева: Чакат ни две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва, дори при трети локдаун . 7| 3095 |02.03.2021 Д-р Кателиева: На едва 30 хиляди българи е поставена и втора доза от ваксината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads