Реклама / Ads
6| 6395 |14.11.2019 НОВИНИ

Съдия Дишева: Заплахата на Гешев е препращане към Методи Лалов

.
Атанаска Дишева
”Препращането към общински съветник според мен беше препращане към кариерата на един бивш вече съдия, който не мълчеше”. Това каза съдия Атанаска Дишева пред журанилисти. Преди гласуването за главен прокурор във ВСС, тя е била заплашена от Гешев в коридора на Висшия съдебен съвет.
 

Тя уточни, че става дума за Методи Лалов, който подаде оставка като съдия в Софийския районен съд, а сега е общински съветник, избран от листата на "Демократична България". Дишева припомни и че срещу него имаше няколко дисциплинарни дела и че е изразявал публично позициите си.

 

"Избори за общински съветници имаше съвсем наскоро и скоро не се предвижда да има такива та да ме праща г-н Гешев да ставам общински съветник", допълни Дишева.

Тя коментира и думите на Иван Гешев, който на пресконференцията след гласуването заяви, че председателят на ВКС Лозан Панов и съдиите Атанаска Дишева и Олга Керелска са говорили по време на заседанието политически с почти всякаква липса на правни доводи.

 

"Това за политическото говорене г-н Гешев го повтаря от миналия път. Още тогава аз го попитах какво той влага в понятието "политическо говорене". Не ми отговори и каза: "Не съм на изпит". Самият той непрекъснато използваше понятията "политическо говорене", "политически въпроси". Аз и днес мисля, че достатъчно се аргументирах защо не смятам говоренето си за политическо", обясни позицията си Дишева.

 

Тя каза, че когато се говори в негова подкрепа, това не е политическо говорене, а обратното – когато се говори против позициите на Гешев, той го тълкува като политическо говорене.

 

Тя обясни и упреците към нея за това, че съпругът й е бил член на политическа партия "Да, България", тя обясни, че това е започнало още през април 2017 г. буквално на третия или четвъртия ден след като е подала заявление за кандидатстване в процедурата по избор на членове на ВСС.

 

"Към онзи момент съпругът ми беше член на "Да, България" и преустанови членството си в средата на май месец по съображения, свързани с това да спрат упреците, свързани с моята работа. Днес министърът на правосъдието попита дали съпругът ми е успял в изборите за общински съветник от листата на "Да, България". Той не се е кандидатирал и не е член на тази политическа партия вече две години. Ваденето на една и съща тема е форма на заплаха и аз така го възприемам", подчерта Дишева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5275 |07.11.2019 Съдията, гласувал против Гешев: Защо искаме да съсипем съдийската комисия за атестиране? . 12| 4874 |01.11.2019 Съдия Йонко Грозев: Данъкоплатецът плаща нарушения на държавни институции . 13| 9936 |31.10.2019 Съдия Здpaвĸa Kaлaйджиeвa: Пpoĸypaтypaтa нe мoжe дa cъcипвa живoт и ĸapиepи! . 3| 4313 |24.10.2019 Иван Гешев прие с усмива заплахата за бомба в сградата на ВСС /допълнена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads