Реклама / Ads
56| 9078 |18.01.2015 НОВИНИ

Съдия Желявска: Клеветят ме, а съм уважавана, ходя в чужбина

.
Съдия Желявска
Аз, аз отговарях за разпределението на делата срещу КТБ. Протоколът изчезна. После се появи. Няма нищо скрито-покрито. Защо вярвате на някакъв IT-специалист, а не на мен, аз съм водещ съдия, канят ме в чужбина, уважават ме. Нападките и обвиненията срещу мен са клевета. Това заяви по Нова тв заместник-председателят на Софийския градски съд Богдана Желявска.
 
Тя се чудела и дали да не "повдигне обвинение" срещу адвокат Величков, който неотдавна заяви, че преди дела негови клиенти го питали дали се познава със съдия Желявска. Каза още, че в СГС определяме докладчици, защото искаме определено дело да бъде решено по определен начин. Това е брутално обвинение срещу мен и съветвам адвокатската гилдия да се самосезира, допълни Желявска.

Подписката срещу нас - ръководството на СГС, беше от 24-25 души при 120 съдии в СГС. На изслушването във Висшия съдебен съвет (ВСС) имаше 11 души, 9 от СГС. Това се превърна в махленска работа, иронизира действията на колегите си Желявска.

Тя отхвърли всички съмнения и обвинения срещу ръководството на Софийския градски съд. Заяви също, че никога не се е държало лош с подчинените си, защото била добре възпитана и културна, не било в нейния стил такова поведение.

Никой не може да потъпква името ми по такъв безобразен начин. Що се отнася до подписката – онзи ден дойдоха данни от проверката на ВСС относно СГС. Имаше предвидено изслушване с трите колежки, които ме бяха обвинили, в присъствието на Калин Калпакчиев, член на ВСС. Неговата съпруга Елисавета Петрова е една от съдиите, които поискаха оставката ми, както и тази на председателя на съда Владимира Янева, обясни Желявска.

Зам.-председателят на СГС отрече вътрешният наръчник за подобряване на работата в съда да е струвал 250 хил. лева. В тази сума влизали и други разходи.

В края на разговора Желявска възкликна: „Ами айде да изчистим всички съдии, да направим революция. Недейте така”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4703 |07.01.2015 Трети съдия по делото за фалита на КТБ си направи отвод . 2| 4268 |30.12.2014 Хайгухи Бодикян е третият съдия, който ще гледа делото "Белведере" . 1| 4228 |29.12.2014 Втори съдия с отвод по делото "Белведере" . 4| 4724 |22.12.2014 Съдия Ченалова си направи отвод за делото "Белведере"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads