Реклама / Ads
57| 8109 |06.09.2020 НОВИНИ

Съединение между грабители и ограбени? Луди ли сте...

.
”Съединението”, литография Източник: Николай Павлович
Днес, 135 години след онзи светъл ден, когато Княжество България и Източна Ромелия се събраха в България, ние, наследниците на участници и зрители на онези събития сме разединени. Помпозните думи на политици и изкуствено приповдигнатия тон на медиите не могат да излъжат никого.
 

От властта лъха лицемерие, опонентите й излъчват ярост, много българи очакват развръзката, а не са малко и тези, които не знаят за какво иде реч. Организирани са тържества, ще има зари – и какво от това? Обединение няма да се получи, а датата ще се използва за пропаганда и противопоставяне.

 

Да вземем Пловдив. Градът е столица на Съединението. Според мен е трябвало да остане столица и досега, но това е друга тема. На тържеството довечера там ще е президентът Румен Радев. До него най-вероятно ще се нареди председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, наречена от нейния партиен патрон ПКП. (Питайте я за капитан Райчо и ще лъсне чутовният й интелект… Все пак да й кажа, че кап. Райко Николов загива на 6 септември, преследвайки корумпиран чиновник в Пловдив.) Там ще се чучне и Менда, доктор-хонорис кауза на Пловдивската музикална академия и приятелка на цар Киро...

ГЕРБ са мобилизирали своите да освиркват държавния глава. Пловдивските протестиращи от своя страна няма да изпуснат възможността да изразят своята гореща любов към Караянчева и властта. Кметът на града ще се прави на дипломат, но си знае, че е от ГЕРБ и зависим по партийна линия. Ще се говори за Съединението, но съединение няма да има. А и не е нужно във време на открита война срещу корупцията, лъжите и неморалността да се играе театър.

 

Още сутринта лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призовал: Опомнете се!

Адресирал го към политическите сили, които се противопоставят на сегашното управление. Редовните избори били след няколко месеца и там да се доказвали.

Каква дебилщина и арогантност само. Другите да се опомнят! Той и останалите случайници във властта са се опомнили отдавна. Но ние знам как и точно затова протестите ще продължат.

 

Няма как крадци и ограбени, биячи и жертви, измамници и измамени да се обединят. И досега ги разделяше пропаст, но когато прецаканите решиха да не бъдат повече прецакани, изведнъж властта заговори за обединение. Няма как да стане. Баста. Ще има разследвания, съдебни дела и затвор за грабителите. Бъдете сигурни, че Каракачанов и останалите като него тогава ще изглеждат по съвсем друг начин.

Съединение ще има, когато мутрите и мафиотите бъдат изхвърлени от властта.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6851 |06.09.2020 Татяна Кристи: Съединението с мутри не прави силата . 36| 4628 |06.09.2020 Румен Радев за Съединението: В онези славни дни дори политиците успяха да са на висотата на въжделенията на народа . 49| 4286 |06.09.2020 Каракачанов по случай Съединението: Опомнете се! Абсурдно е политически активните да се разделят в две секти . 15| 4585 |06.09.2020 135 години Съединение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads