Реклама / Ads
4| 4693 |07.07.2020 НОВИНИ

Сагата Иванчева-Петрова: Съдът е като Пилат Понтийски, за да се хареса на гражданите

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова Източник: БГНЕС
Съдът се явява като Пилат Понтийски - изпълнява желанията на прокуратурата, но от друга страна намялава присъдата, за да се хареса на обществото. ”Няма да разпънем Христос, а само ще го обесим” - нещо такова е. По-човешко звучи. Ще се борим за пълно оправдаване. Присъдата е несправедлива.
 

Това заяви пред FrogNews бившата зам.-кметица на "Младост" Биляна Петрова.

 

Коментарът й идва ден след като съда реши да намали нейната присъда и тази на Десислава Иванчева. ФрогНюз припомня, че срещу тях има повече повдигнати обвинения, но въпреки това присъдата бе намалена от 20 на 8 години лишаване от свобода.

 

"Правят крачка назад заради липсата на доказателства. Всеки беше потресен от тази 20-годишна присъда. Намалиха я заради високото гражданско напрежение, според мен. Прокуратурата и съдът обаче определено остават твърдо зад твърденията си", посочи Десислава Иванчева.

 

По думите и няма абсолютно нищо положително в това решение - вината остава.

 

"Прокуратурата си държи на своето, а съдът удари рамо. Просто намалиха гражданското напрежение. Невинни сме и ще продължим да се борим. Още по-мотивирани сме. Продължавам да питам - защо не е направено разследване как парите са се озовали в колата ни? Тази кола е на Столичната община. Това значи, че има втори ключ, който или е там, или е при застрахователите. Това ме навежда на мисълта, че може да и ползван. Това е втората версия", обясни Иванчева.

 

Тя беше категорична - обвинението е на базата на един единствен свидетел, който се позовава на чужд разказ.

 

"Не може три тома първични свидетели - строители, инвеститори, собственици на терени, общинска администрация - да казват, че никога не съм взимала нещо за себе си и цялото дело да се позовава на някой, който "разказва, че са му разказали", обясни още Иванчева и допълни: Освен всичко, пуснат е доклад от 29 март, в който се казва, че все още няма искане на подпук, а прокуратурата си измисля, че аз на 16 март вече съм го направила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4779 |07.07.2020 Съдът решава остават ли в ареста антимафиотите от ГДБОП . 10| 6223 |06.07.2020 Съдът призна за незаконно уволнението на мед. сестра Мая Илиева . 8| 4777 |06.07.2020 Съдът решава съдбата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова . 9| 6142 |03.07.2020 Съдът реши: отнемането на лиценза на ”Еврофутбол” от Божков не е съобразно закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads