Реклама / Ads
7| 3702 |10.10.2023 НОВИНИ

Съкратиха като директор Ива Митева от Народното събрание

.
Ива Митева
Закриха дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз”, а длъжността директор е съкратена, съобщиха от Народното събрание. Постът се заемаше от бившия председател на парламента и депутат от ИТН Ива Митева. Тя работеше в дирекцията от 2000 година, изключая времето, в което ръководеше НС.
 

Промяната в парламентарната администрация е извършена днес, а от НС обясняват, че това е направено с цел оптимизиране на дейността по правно-техническото обезпечаване на законодателния процес.

 

Функционалната компетентност на закритата дирекция е поета от съществуващата дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове”, която се преименува на „Законодателна дейност, парламентарен контрол и право на Европейския съюз”.

 

Ива Митева ръководеше XLV и XLVI Народно събрание. Тя работеше в парламентарната администрация преди да седне на председателския пост, а след това се върна на старото си работно място. В началото на 2023 тя обяви, че се разделя с ИТН и оглави нов политически проект.

 

С промяната се постига съсредоточаване на експертното обслужване на законодателния процес, като поредица от последователни и взаимосвързани действия по внесените законопроекти, в едно самостоятелно административно звено. С нея се преодолява съществуващата до момента разпокъсаност на процеса, обслужван от две дирекции, и се намалява възможността за допускане на грешки във финалните текстове. Сега цялостната дейност - от постъпването на даден законопроект, неговото разпределяне по комисии, даването на правни становища, участието в заседанията на водещите комисии при разглеждането му, правно-техническото окончателно оформяне на приетия закон, ще бъде съсредоточено в едно административно звено. Подобна работеща конструкция е съществувала и преди в структурата на администрацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4278 |06.10.2023 Надзирателите отново на протест: Искаме оставката на главния директор . 1| 6833 |06.10.2023 След като Цветелин се обеси с връзка от маратонка в ареста: ГДИН призна за пропуски . 9| 4341 |06.10.2023 Елена Йончева: Очаквам Борисов да ми се обади и на мен като на Хекимян . 0| 3589 |04.10.2023 Докато у нас продължава енергийното напрежение, зелена светлина за новия ръководител на Европейската зелена сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads