Реклама / Ads
6| 4949 |30.04.2010 НОВИНИ

Не съм се вкопчил в лидерския пост, твърди Станишев

.
Не съм се вкопчил в поста, заяви категорично лидерът на БСП на започналия пленум в централата и призова, ако някой има увереност да се кандидатира за председател на партията, да заповяда да го заяви ясно и конгресът да се произнесе.
 

Frognews.bg припомня, че преди седмица тръгна новината, че 110 от съпартийците на Станишев участват в подписка да го свалят от поста му на председател.

Според него, една от тезите, които циркулират по този повод вътре в партията, е, че като се смени лидера, нещата ще потръгнат, защото „Сергей Станишев носи негативите на управлението". „Мисля, че това е един доста елементарен подход", коментира той. Станишев попита съпартийците си дали на всеки национален съвет ще трябва да се избира лидер. „Нямаше и 100 дни от избора ми за председател на Националния съвет през октомври и започнаха атаките и интригите срещу този избор", каза той.

„Една от основните причини за нашите слабости е това, че продължаваме да занимаваме обществото с нашите вътрешнопартийни интриги", посочи Сергей Станишев.

Станишев каза, че смята, че най-добре ще е следващото заседание на конгреса да бъде на 16 октомври. Той настоя днес пленумът да се произнесе кога да се проведе следващото заседание на конгреса.

Станишев не изключи информациите в публичното пространство за свикване на заседание на конгреса до края на юли, да е провокирано от очаквания за предсрочни избори.

По повод подобна прогноза той каза, че според него рязко ще се влоши финансовото и икономическото състояние на страната и че не е изключено управляващите да потърсят спасителен пояс чрез предизвикване на криза.
Това, което ги възпира, е рискът че ще дойде служебно правителство, каза Станишев и добави, че хората биха интерпретирали подобна стъпка като бягство от отговорност и би последвало оттегляне на доверието.
Според него БСП трябва да се концентрира не само да критикува слабости на антикризисния план, но и да дава конкретни тези за алтернативи.
По думите на Станишев партията трябва да провежда по-фокусирана опозиционна дейност в парламента. Той изтъкна още, че е много важно БСП да има визия за България след кризата.

„Правителството на ГЕРБ избра пътя на оправданието с миналото", изтъкна Станишев и отбеляза, че според социологически проучвания е започнал спад в доверието към кабинета.

Има задълбочаващи се противоречия между ГЕРБ и Синята коалиция и управляващата коалиция остава стабилна на основата на ГЕРБ и на безусловната подкрепа на Атака, каза лидерът на БСП.

По думите му за първи път правителството се държи с помощта на подкрепата на една крайно дясна ксенофобска партия.
Лидерът на БСП заяви и че намаляването на доверието към ГЕРБ, не води до нарастване на доверието към БСП. Той изтъкна необходимостта от по-тясно партньорство с неправителствени организации и от активна работа пред хората.
Станишев подчерта, че кризата се задълбочава. Особено обезпокояващо е намерението за вдигане на ДДС, отбеляза той и добави, че това ще свие още потреблението и че не малка част от икономиката ще бъде изтласкана в сивия сектор.
Станишев изрази безпокойство за някои основни социални права, извоювани преди десетилетия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5690 |26.01.2010 Галеви обиждали на "идиоти", потвърди свидетел . 29| 7525 |22.12.2009 Потвърди се бракониерският лов на Първанов в Узбекистан . 6| 4869 |12.10.2009 ДАНС е била VIP Dance, кимна утвърдително Иван Костов . 0| 5917 |14.09.2009 Потвърдиха присъдата на "Черната вдовица"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads