Реклама / Ads
1| 6293 |27.04.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: ДАНС изгони ходжа, защото не си платил бензина

.
Изгоненият от ДАНС служител на турската дирекция по вероизповеданията ДИАНЕТ в понеделник не си платил бензина в бензиностанция в Хасково и това станало причина за мярката „нежелан в страната чужденец” за него, научи Фрог.
 
В понеделник от родното ФБР съобщиха, че турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност.

 

Според събраните от органите на ДАНС данни лицето е извършвало на територията на Република България дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население и застрашаващи единството на българската нация.

 

Фрог научи, че изгоненият ходжа се е подвизавал в Хасковско, където активно обикалял из района да проповядва вяра в Ердоган и Турция. Той купил скъпа кола, но на името на служител от Главното мюфтийство за обиколките си. При едно от пътуванията си преди няколко месеца спрял на бензиностанция в Хасково, заредил, но „забравил” да си плати горивото и изчезнал яко дим. От бензиностанцията сезирали полицията. По номера на колата от записите на камерите на обекта е открит собственика, който обяснил, че не той кара колата.

 

Така ходжата попаднал в полезрението на ДАНС и включен в масите на службата като „нежелан чужденец”. Той е шестият човек на ДИАНЕТ, изгонен от страната за двама месеца от ДАНС като заплаха за националната сигурност. Както Фрог писа обаче, дирекцията реагира бързо и възстанови персонала си в България.

 

Докато тече сагата с фиктивното изгонване от страната на дребни риби от ДИАНЕТ, в русенско зрее голям скандал със сирийски гражданин, свързан с Главното мюфтийство. Става дума за частната английска езикова гимназия в град Глоджево, Русенско. Основен спонсор на училището, което е светско, е човек от Саудитска Арабия, осигурен от бившия главен мюфтия Недим Генджев. Училището работи от 20 години. Според преподаватели обаче от една година то се води към умишлен фалит от секретаря на спонсора, сирийски гражданин с работна виза за България. Целта според тях е школото да се унищожи като светско и да стане религиозно, подчинено на хората на Главното мюфтийство, тип медресе.

 

А секретарят на спонсора умишлено отклонявал средствата от него към фамилията си, крупни пригежатели на имоти и верига за бързо хранене в София.

Хората на Генджев от Мюсюлманско сунитско, ханефитско вероизповедание в България сезира дирекцията по вероизповеданията, че секретарят сириец трябва да напусне страната, защото е с отпаднала необходимост от пребиваване в България, но за него се застъпили от мюфтийството. Те поискала на чужденеца да се издаде виза, във връзка с неговите образователни инициативи в страната.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11269 |27.04.2017 Само във Фрог: Предложили на Георги Колев да стане шеф на МВР, той отказал . 4| 16090 |26.04.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: Цацаров е в делириум след срещата с Дончев . 3| 5194 |26.04.2017 Само във Фрог: Б. Сарафов отърва кожата и по второто дело за обида . 7| 9277 |25.04.2017 Д. Божилов за Фрог: И правителството, и Борисов ”работят” за Газпром

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads