Реклама / Ads
18| 12891 |10.11.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: МВР шефове тайно готвят балтия за протестиращите ченгета

.
Полицейски шефове готвят балтия за протестиращите ченгета. Те гледат тайно записи от протестите и търсят кои от подчинените им са недоволствали срещу готвеното на тъмно орязване на социалните привилегии. Това разкри за Фрог нюз високопоставен полицейски източник.
 
Шефовете на районни управления преди ден са били събрани в заседателната зала на МВР на ул. „Шести септември”, за да им прожектират въпросните записи. Някои от тях били направени от служители на Специализираните полицейски сили. Ползвано е видео от телевизиите, както и от общинските камери. Задачата на всеки началник била да разпознае своите си хора. Отделно от това същите филми вече са изпратени на 10 областни дирекции в страната, които са около столицата, като София-област, Пазарджик, Пловдив, Перник и т. н. Наредено било на директорите във възможно най-тесен кръг също да се запознаят със съдържанието им, за да видят, дали техни подчинени не са протестирали в дните, когато не е имало разрешение за това. Според източници на Фрог в момента се готвят различни наказания на провинилите се, които варират от порицание до уволнение. Последното ще се налага, ако се прецени, че е уронен престижа на МВР.

Натискът върху полицаите продължава с пълна сила. Всички на ухо са били предупредени да не взимат участи в готвения за четвъртък протест. Заплашвани са, че няма да могат в близко бъдеще да израстват в кариерата, а освен това щели да ги скъсат от проверки. МВР шефовете започнали да действат и по друго направление, като дискредитират синдикалните лидери. Целта била в близките до властта медии те да бъдат описани едва ли не като неуспяли професионалисти и неудачници. Така управляващите искали от една страна редовите ченгета да оттеглят подкрепата си от тях, а от друга да настоят негативно обществото. Подобни методи са били използвани от всички шефове на вътрешното ведомство до този момент. Целта е да се подчинят синдикатите, за да не им създават проблеми. В същото време повечето от началниците в МВР също треперят като всички за придобивките и бъдещето си , но са склонни за си траят, за да не се разделят с постовете си. Оперативни служители са категорични, че енергията, която се хвърля за вътрешна саморазправа е в пъти по-голяма от тази за разследване на тежки криминални престъпления.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6082 |10.11.2015 Политолог за Фрог: Записът със съдия Янева е знак, че властта подготвя нещо . 2| 6861 |09.11.2015 Само във Фрог: Нотариусите с решение срещу кражбите на фирми . 8| 6771 |09.11.2015 Ирина Репуц за Фрог: Мартин Димитров се писа, че е от БЗНС за пари . 5| 4211 |09.11.2015 Прокуратурата няма да с занимава с Борисов за руските самолети над България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads