Реклама / Ads
5| 4638 |10.03.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: Разработваният от ДАНС бивш шеф на НАП-Пловдив не се яви на конкурса за КПКОНПИ

.
Николай Брънчев
Разработваният от ДАНС бивш шеф на НАП- Пловдив Николай Брънчев не се яви на конкурс за служител на КПКОНПИ. Той бе „главен герой“ в разработката „Хиени“, чрез която агентите на родното ФБР достигнаха до оперативни данни за корупционни действия и пране на пари.
 

Припомняме ви, че медията ни единствена публикува разработката „Хиени“. Ревизионен акт, направен на Брънчев пък доказва, че той не може да даде обяснения как е придобил огромна сума пари. Резултатите от проверката бяха признати от ВАС. Служителите от ДАНС бяха установили още, че прокурор от местната окръжна прокуратура е предупредил Брънчев за разработката срещу него, като му е дал съвети как да действа, за да излезе"сух" от играта. За "къртицата" бил информиран тогавашния главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Мерки, обаче не последвали за никого.

По повод неявяването на бившия началник на данъчната служба в Пловдив, ексшефа на ДАНС-Пловдив Асен Стефанов пише:  

 

Утрото ме връхлита с новина, поразяваща като кълбовидна мълния – шесткратният /в момента все пак бивш/ директор на НАП – Пловдив Николай Брънчев не се явил на теста от конкурса за пловдивски шеф на КПКОНПИ! Брънчев Щедрия, който в розовия си период в НАП /2007 – 2008 г. / подарява почти 9 милиона лева народна пара на организираните аферисти от „Младо вино“, а задълженията към бюджета на фирмите, участвали в аферата, през 2013 достигат 25 милиона лева. Брънчев Инвеститора, който по същото това време влага 180 000 лева в три фонда на „Елана“, а за един малко по-продължителен период родата му се сдобива с пет жилища в София, Пловдив и Велинград, офис и партерна площ – също за 6-цифрена сума. Брънчев Разсеяния, който „забравя“ да декларира придобивките си точно пред приходната агенция, в която е Шеф.

 

Брънчев Признатия /за виновен/ с решение на Трети наказателен състав на Пловдивския районен съд от 25.04.2014 г. за това, че „…е осъзнавал, че притежава имущество, което подлежи на деклариране, и въпреки това съзнателно не го е отразил в попълнените от него декларации…“ Брънчев може и да се отказва от мястото в КПКОНПИ, но има запазено място в регистъра, за който говорих в „Честно казано“ на 3-и март – публичен списък на хора, управлявали, управляващи и желаещи да управляват, които обаче не трябва да бъдат допускани до такива позиции. Заради нарушения и престъпления, добре известни от общодостъпни и окончателни административни и съдебни актове, но и заради документирани антидемократични изявления, използване език на омраза, нецензурни думи, изрази и жестове на публични места и в обществени медии. Заради откровена глупост и малограмотност - също.

 

И за велики географски открития, като това на Караянчева за актуалното местоположение на Пекин, допринесло вероятно за благородническата титла, с която я удостои премиера. За премиера пък в такъв регистър ще трябва мнооого място. За архивите на БКП, за докладите на Джеймс Пардю и Джон Байърли, за тоновете бисери и лъжи… Звъни ми телефона. Вдигам. Не само Брънчев се бил отказал от теста, още двама не се явили. Ни тест, ни „първоначална проверка за почтеност“ – днес лошите новини край нямат. Остават въпросите: 1. Като няма да е Брънчев, Кой ще е? 2. А сега, Брънчев, накъде – назад към НАП или напред към ДАНС?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3607 |09.03.2021 На почивка в Гърция само с ваксина, антитела или отрицателен тест . 26| 3277 |09.03.2021 Мутафчийски: Пандемията няма да се самоугаси, само мерките ще помогнат . 1| 3602 |08.03.2021 Съдът отне имущество на братя Галева, но само половината от иска на КПКОНПИ . 4| 3457 |06.03.2021 Самолет кацна извънредно в София, индиец нападнал екипажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads