Реклама / Ads
3| 4745 |29.03.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Б. Сарафов все пак отива на съд

.
Борислав Сарафов
Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов все пак отива на съд за обида. Това установи Фрог нюз от календара на Шуменския районен съд. Както медията първа писа следователят Страхил Каменички се е почувствал унизен от реплики на Сарафов, казани докато разследващи нищят трагедията в Хитрино. Според наши източници той ще бъде защитаван от адвокатът на Митьо Очите- Илиян Василев.
 

Срещу Сарафов бяха заведени две дела-наказателно в Шумен и гражданско в Софийски градски съд за непозволено увреждане. Съдия Любомир Василев, обаче прекрати второто с мотив, че зам.-главният прокурор имал функционален имунитет. Така на практика той се оказа недосегаем за търсене на гражданска отговорност. Съдът в Шумен, обаче е насрочил заседанието по делото срещу Сарафов на 20 април от 11 часа. Според наши източници следователите от НСлС подкрепили действията на колегата си Страхил Каменички, като го уверили, че ще застанат зад гърба му в съдебната битка.

 

Преди няколко дни се разбра, обаче, че Сарафов не спи. Той  подал сигнал до Инспектората на ВСС срещу следователите от НСлС за това, че са минирали разследването за влаковата катастрофа. Нещо повече, според зам.-главният прокурор шефът на следствието Евгени Диков не създал нужната организация за провеждане на разследването. Много юристи разчетоха този сигнал като удар под кръста заради заведеното дело. Припомняме ви, че разследваща полицайка от ГДБОП също беше решила да съди Сарафов за обидни думи по нейн адрес, казани на всеослушание. По-късно дамата оттегли иска си, след като магистратът лично й се извинил.

Преди ден магистратите среди бяха „покосени” от друга новина, свързана с Борислав Сарафов. Оказа се, че 31 прокурори са го номинирали за член на ВСС, изтъквайки, че бил почтен магистрат и голям борец срещу организираната престъпност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8399 |29.03.2017 Първо във Фрог: Текат последните часове на Реформаторския блок . 0| 3538 |29.03.2017 Трети провал на делото ”Сарафово” . 0| 3554 |29.03.2017 Трети опит за старт на делото за атентата в „Сарафово” . 4| 6122 |28.03.2017 Ст. Делийски за Фрог: Борисов го чака управленско безвремие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads