Реклама / Ads
6| 4793 |09.03.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: ВКП замота разследването за ваксините

.
Върховна касационна прокуратурата замота разследването за вноса на турските ваксини „Пентаксим” и „Еувакс” и износа на българска ваксина БЦЖ за южната ни съседка. Месеци наред магистратите, които се зарекоха, че ще изкарат нещата до край, започнаха да се оправдават с какви ли не неща, установи Фрог нюз.
 
Предварителната проверка беше удължена. Предполага се,че това е станало умишлено, за да се види как ще протече вота на недоверие към политиката на здравния министър Петър Москов в парламента и службата да се ориентира накъде духа вятъра. В разследването беше включена и ДАНС. Показания там са дали няколко ключови свидетели. Има данни, че малко по-късно те били привикани отново в родното ФБР с цел да си сменят показанията, така че всичко да изглежда нормално, а виновните чиновници да бъдат оневинени. Магистрати се оправдавали пред свои хора, че нищо няма да излезе от проверката за ваксините, защото имало политическа забрана да се атакуват хората от кабинета на премиера Бойко Борисов. По тази причина нещата се протакали.

Повече от две седмици ВКП се запознава с изводите от доклада на ДАНС. От държавното обвинение обясняват, че документът трябвало да стигне до няколко отдела, до главния прокурор Сотир Цаца ров и едва след това да се умува как да се действа. Служители от системата са категорични, че на този етап няма да се предприеме нищо срещу уличените служители от здравното министерство и нарочно всичко се замита. В същото време те ще бъдат сложени „на къса верижка”, така че без проблеми да играят по свирката на управляващите. В момента, в който станат политически неизгодни, срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения. Във ВКП вече витаят съмнения, че по случая се извършва безпристрастна проверка.

Проверката за ваксините започна след разследване на Фрог нюз и Валя Ахчиева от предаването „Открито”. Върховната административна прокуратурата /ВКП/ излезе с констатация, че ваксините са внесени незаконно в страната и по тази причина не могат да се използват. Бяха открити данни и за извършени престъпления като документно престъпление и принуда. Именно по тази причина със случая се зае и ВКП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6473 |09.03.2016 Само във Фрог: Граничари кътат парите от трафик в сейфове в Одрин . 2| 5570 |09.03.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: Румъния и Гърция без мониторинг, но не и България . 34| 10074 |09.03.2016 Д. Божилов за Фрог: Делойт България и Ърнест Йънг са като Аликс Партнърс Сървисиз . 59| 5642 |09.03.2016 Д-р Виткова за Фрог: Реформата на Москов пропадна, но идат още безумия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads