Реклама / Ads
8| 4140 |04.12.2014 НОВИНИ

Санирането на панелките стартира с 200 млн. лв.

.
Лиляна Павлова
Санирането на панелните сгради ще стартира с около 200 млн. лева. Целта е постепенно към сумите да се включат и европейски пари. Общините ще избират изпълнителите и строителите на поръчките. Това каза по БНТ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
 
Три са ни основните цели, които сме си поставали за следващите няколко месеца. Най-важно е да успеем да усвоим и да управляваме правилно евросредствата. Ще направим корекции за милиони, за да не изгубим милиарди. Ние можем и знаем как да управляваме еврофондовете. Доказали сме го. Заради спрените пари по "Околна среда" доста градове стоят разкопани. Правим всичко възможно да помогнем на общините. Вече преговаряме за новата програма, обяви министърът.

Магистралите са много важни за цялостното развитие на държавата. Догодина трябва да завършим няколко големи стратегически проекта. Това са 120 км магистрали, които трябва да бъдат пуснати най-късно през ноември 2015 година. 300 км пътища трябва да бъдат ремонтирани и рехабилитирани. всичко това трябваше да се случи през тази година, но за съжаление се отлага за догодина. Отделно трябва да се построят още 30 км пътища, разкри министърът.

Вчера осигурихме 13 млн. лева за зимно почистване на пътищата. В готовност и мобилизация сме още от 17 ноември. С тези пари приоритетно ще се подготвят проходите на републиката. Ще се режат клони и дървета, ще се кърпят дупки и ще се разплащаме с фирмите. Към този момент имаме готовност почти в цялата страна. Винаги има какво да се желае още, но системата работи добре. Шофьорите трябва да карат със зимни гуми и няма да има проблем по пътищата, категорична беше Павлова.

Тя коментира и темата "Южен поток". Ние винаги сме заявявали, че този проект е стратегически важен за България и сме "за" него, при спазването на европейските закони. Не трябва да погребваме "Южен поток". Вчера Драгомир Стойнев заяви, че те нямали нищо общо със спирането. Те лъжеха ЕК, че не строят. После прехвърлиха отговорността изцяло върху Брюксел. Аз анализирах ситуацията и се вижда, че дори в последните дни влизат в сила решения за строеж. Отговорът на предишните управляващи е, че не знаят нищо, защото договора е секретен. Дружеството "Южен поток" трябва вече да е предоставило договора и да е докладвало на енергийния министър. Бойко Борисов е на посещение в Брюксел и ще проведе преговори на най-високо равнище. Пак повтарям, че не трябва да погребваме този проект, завърши Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5180 |27.11.2014 Стартират масови проверки на зимните ни курорти . 0| 4557 |21.11.2014 Стартират безплатни изследвания за СПИН в цялата страна . 1| 4593 |20.11.2014 Стартира 3-тото издание на конкурса „СТАНИ СТИПЕНДИАНТ НА ЧЕЗ“ . 3| 5446 |08.11.2014 Московски: Ще рестартираме процедурата по приватизацията на „Товарни превози”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads