Реклама / Ads
35| 6388 |26.11.2023 НОВИНИ

Санкциите срещу Путин не работят и България е виновна за това

.
Източник: vertigo.bg
Международните санкции срещу Русия, които целят да попречат да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на практика не работят. За това се говори отдавна и всички знаят, че близките до руския държавник умело избягват да плащат цената за жестоката агресия, отприщена срещу Украйна. Знаем също, че България има немалък пръст в това. Разследване на bTV тръгна по стъпките на Алексей Чепа. 
 

Чепа е един от депутатите, гласували в подкрепа на руската инвазия. Той е един от хората, гласувал за присъединяване на области от Украйна към Русия. Той е един от хората, които помага на Владимир Путин и продължава да му помага за неговата война. Има бизнеси по цял свят - апартаменти, ресторанти във Великобритания, вила в Испания, имот в Маями. Той е под всички възможни санкции на развитите страни по света. Това обаче няма значение. 

 

В своите публични изказвания Чепа громи Запада, възхвалява войната, но децата му не са на фронта, не живеят в регионите на Русия като Твер и Смоленск, откъдето баща им е избран за депутат, не живеят дори в Москва, а са избрали за свой дом една от най-лошите страни и центъра на злото според баща им – Великобритания, разказват свой репортаж от bTV. Дъщеря му притежава апартамент за 1 милион паунда до Бъкингамския дворец, а синът му – супер луксозна вила за 15 млн. евро в испанския курорт Марбея. Поддръжниците на войната Притежават и апартамент с басейн в Маями, САЩ.

 

Именно синът на Чепа Даниил инвестира в имот за милиони в центъра на софия. Според разследване на Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални сграда в сърцето на София - на бул. “България” е свързана тъкмо с Чепа. Собствеността на 19-етажната офис сграда е добре скрита чрез верига от офшорни фирми – компания в Белиз, собственост на фирма в Кипър, която притежава българската компания, собственик на сградата. В декларацията за конфликт на интереси според българското законодателство като краен собственик на 25% от капитала е посочен Даниил.

 

Управител на бизнеса на руския депутат в София е 69 годишна българка - Татяна Василева. Тя управлява общо 13 фирми. Чрез повечето са извършени големи инвестиции в строителство в българските курорти и в София. Няма пряка връзка с руския капитал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3339 |26.11.2023 Шамар за Скопие: Няма пречка българите да бъдат вписани в Конституцията на РСМ . 1| 2565 |26.11.2023 Възстановено е електрозахранването на половината от засегнатите тази сутрин клиенти . 17| 2841 |26.11.2023 Стотици хиляди хора продължават да са без ток . 13| 2800 |26.11.2023 Бойците Хамас пуснаха на свобода руснак, за да благодарят на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads