Реклама / Ads
40| 21093 |28.07.2020 ГЛАСЪТ

Сънувате: 2 млрд идват при вас, а Борисов отговаря за записа, дето го провериха в САЩ

.
Сън е...
Да го кажа още в началото: Обещаните помощи за 2 млрд лева не са помощи, а несвършени неща вече 11 години. През това време много милиарди изтекоха към кръгове в и около управлението. Нарича се корупция. Става и кражба. Уплашиха се от протестите и извадиха чувала с обещанията. Този път премиерът ги размахваше в МС, а не от джипката.
 

От двете му страни тежко дишаха пажовете-патриоти. Всички те добре нахранени и наострени да не пускат кокала.

 

Нямало кой да управлява през следващите месеци, които ще бъдат много тежки, ако правителството подаде оставка. Дежурният рефрен на премиера Бойко Борисов, изречен за 100-милионен път след коалиционния съвет. Дори в лъжите трябва да има разнообразие. Премиерът очевидно е от школата, която смята, че повтарянето на една и съща лъжа я прави по-убедителна.






Ето какво каза: „Разбирам някой да има по-ясен план и да предлага. Все още не теглим заем. Опитваме се да запазим бъдещето на следващите поколения. Ми това, което строим в момента е за следващите поколения - за бъдещето. Огромни проекти. Предстоят изключително тежки месеци. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа. Само след три месеца никой няма да иска да сяда и да обяснява. Ще свършат парите, браншовете няма да се подобрят, а напротив - няма да ги има секторите, които ги има през лятото. Те затова нищо не казват на протестите, а говорят в имагинерни величини. Искаме това, това и това, но накрая всичко опира до сметката, парите и къде колко ще отиде. По тези теми никой не говори”.

 

Дори Борисов не си вярва. Знае, че щом той може да е премиер, а някакви „калинки“ министри и висши чиновници, значи всеки може. Това са почти 8 млн души в България и извън нея, които могат да поемат всички функции в управлението. Голяма част от тях ще се справят многократно по-добре от сегашните управляващи по очевидни причини.






Истината е, че ако правителството подаде оставка ще се случат доста добри неща.

 

1. Корупцията ще спадне рязко, защото никой не е такъв професионалист в нея, както сегашните управляващи.  

 

2. Ще намалеят драстично и кражбите, тъй като най-големите крадци ще си търсят адвокати или ще си събират багажа за чужбина.

 

3. Обществените поръчки или по-голямата част от тях ще се печелят прозрачно, което означава стотици неоткраднати милиони.

 

4. Ако с Борисов си замине и Гешев, ще си върнем върховенството на закона. Без политически и мафиотски натиск, без прокурорски репресии за броени месеци съдебната система ще влезе в ритъма на другите европейски страни, а цивилизационните ценности, ще почнат да се уважават и тук.

 

5. Свободното слово и медии няма да са формален израз на управляващите и държавното обвинение, а почтен посредник между управлението и гражданите.

 

6. Магистрали, пътища, мостове и булеварди няма да се ремонтират на другия ден след рязането на лентата на готова отсечка, нито ще се наводняват при всеки дъжд. Нови спестени милиони.

 

7. Доходите на населението ще се вдигнат чувствително, здравеопазването ще стане истинско, хората ще живеят по-качествено и по-дълго.

 

8. Може би най-важното: гражданските права ще се зачитат.

Много добри неща ще се случат.

 

Разтреперани от страх да не изгубят властта, управляващите заобещаваха реки от мед и масло. Борисов казва, че двата милиарда ще дойдат от "мазнинката" в резерва. Там обаче няма такива пари. Затова обещанията се простират в следващите месеци и години. Тайната мисъл е: Оставете ни на власт и ние ще мислим за вашето бъдеще. Толкова е цинично, че трудно може да се коментира. Повече от 10 години се краде като за световно, корупцията души цялата страна, българите продължават да се изнасят в чужбина, но те се сетили сега да дадат трохи за болници, асистенти на хора с увреждания, пенсионери и пр. Три месеца по 50 лева на възрастните хора е ужасно унизително при положение че с банкноти от 100 и 500 евро хора от властта и техни приятели си палят пурите...






Вървете си, бе, хора! Махнете се! Стига сте повтаряли, че сте незаменими и избрани законно, защото това не важи, когато управлението ви е корумпирано, деморализиращо, непрозрачно и държи от години страната на дъното на Европа.

 

Някои медии обаче са по-жалки и от управляващите. Вече няколко дни нито една мисирка не се престраши да попита премиера за проверените и обявени за автентични записи, в които нарича Караянчева едикакваси, заплашва да изгори опоненти и се подиграва на европейски лидери. Знаем какъв ще е отговорът на премиера, но поне да бъде попитан.

 

Такава е сегашната свобода на словото, такава е разлагащата се власт.

Оставка и се махайте!

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 19549 |06.06.2018 Брадата на Пелов срещу 1.3 млрд. лв. бюджет на МВР – кой победи? . 17| 34534 |21.03.2018 Защо откраднати 16 млрд не са новина, а умрял носорог и врабчета са . 0| 9138 |29.03.2016 Изобретихме полицейска клоунада. Американци идват в Симеоново на курс . 0| 5911 |14.02.2007 Светците идват, светците идват...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads