Реклама / Ads
10| 6119 |02.08.2013 НОВИНИ

Сашо Диков: Напускам, работеше се зад гърба ми

.
Сашо Диков
Напускам, тъй като взимат решения, които ме заобикалят. Зад гърба ми връчиха заповедта на репортерката Петя Петрова за напускане по взаимно съгласие. Заобиколиха ме и за други дребни неща, които се натрупаха, и аз заявих, че няма как да остана при това положение.
 

Това каза Сашо Диков пред журналисти на специална пресконференция, свикана с цел да обясни мотивите за напускането си на Канал 3.

Между 10 и 18 юли собственичката на Канал 3 Мария Опренова започнала да говори, че Петя Петрова не е обективна, а работата й била едностранчива. Затова преценила, че трябва да бъде освободена. Диков обаче не бил съгласен с това решение. По думите му, разрушават журналистическия му екип.

Журналистът е в Канал 3 от 15 години, но вчера обяви, че напуска медията. Той поканил и собственичката на канала да присъства на пресконференцията, но тя отказала.

Канал 3 беше един феномен в родния ефир, върна се в спомените си Диков. Бившите собственици никога не са искали от мен да прокарвам някакви техни идеи и никога не са се бъркали в работата ми, обяви вече бившият програмен директор.

Всичко това приключи на скоро, когато Величко Найденов реши да напусне телевизията. Ставаше все по-трудно да се запазва независимостта на телевизията. Парите, с които се е издържал Канал 3 досега е бил по най-законен начин. Чрез сключване на рекламни договори и отчитане на всяка една стотинка. Сключвали сме договори с партии, за да отразяваме техните прояви и митинги, но това винаги е било в реда на закона. Никога не съм имал притеснение от тази ситуация. По-добре така, с врачки и еротични предавания по нощите, отколкото с нечисти зависимости от разни олигарси, категоричен беше журналистът.

Диков остава в Нова ТВ, където ще продължи да води предаването си "ДикOFF". Той най-вероятно ще приеме предложението на медиата да бъде гост водещ на сутрешния блок "Здравей, България" през август в продължение на седмица. Получил е покана за това, но все още не е дал окончателния си отговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9127 |01.08.2013 Сашо Диков "изтича" от Канал 3 . 71| 8508 |15.06.2013 Сашо Дончев: Бойко продължава да смята, че властта я дава махалата . 12| 8102 |09.06.2013 Прокурор Евгени Диков: Няма да арестуват Цветан Цветанов . 12| 6346 |02.06.2013 Прокурор Евгени Диков: По делото "Октопод" може да има и осъдителна присъда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads