Реклама / Ads
0| 3197 |12.05.2022 НОВИНИ

САЩ ограничава разузнавателна информация за Киев за руски генерали и цели извън Украйна

.
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е разработила насоки за споделяне на разузнавателна информация с Киев, които определят две широки забрани за видовете споделяна информация, за да се избегне ескалацията на напрежението между Вашингтон и Москва, пише The Washington Post.
 

"Вашингтон изпраща в Украйна оръжия на стойност милиарди долари, като публично изброява тези пратки до броя на патроните. Но САЩ са много по-внимателни, когато описват друг значителен принос за успеха на Украйна на бойното поле - разузнаването на руската армия, “, отбелязва изданието.

 

Служители на САЩ и Украйна заявиха пред изданието при условие за анонимност, че информация за местоположението и движението на руските войски идва в Украйна в реално време. За да избегне ескалацията на напрежението между Вашингтон и Москва, американската администрация разработи насоки за споделяне на разузнавателна информация.

 

Първо, според документа САЩ не могат да предоставят подробна информация, която „би помогнала да отнеме живота“ на високопоставени руски офицери. Това важи и за началника на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов и министъра на отбраната Сергей Шойгу, съобщиха източници на вестника.

 

В същото време, както пише вестникът, забраната не се отнася за данни за руски офицери, намиращи се на територията на Украйна. В същото време високопоставен служител на Пентагона каза , че Вашингтон все още тайно е решил да не предоставя на Киев информация за местонахождението на генералите.

 

Втората категория се отнася до всяка информация, която ще помогне на Украйна да атакува руски цели извън украинските граници, казаха източниците. Според източници на WP забраната е въведена отчасти и "САЩ да не станат участник в атаките, които Украйна може да извърши на територията на Русия".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16211 |08.05.2022 Експертът И. Хиновски с бомба: Северозападна България разполага с 480 млрд. куб. метра природен газ, информацията е укривана . 0| 3249 |04.05.2022 Кремъл: Информацията, че Путин ще обяви война на Украйна на 9 май, е глупост . 0| 3409 |04.05.2022 Русия издирва журналиста Александър Невзоров заради информация за Мариупол . 0| 3720 |30.04.2022 Игор Боцан: Три са версиите за атаките срещу Приднестровието, няма потвърдена информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads