Реклама / Ads
29| 10211 |09.06.2016 НОВИНИ

Състоянието на Димитър Желязков - Очите е критично

.
Димитър Желязков - Очите
В 3:05 часа на 9 юни хирурзи и реаниматори от МБАЛ Бургас не могат да кажат дали ще оцелее Димитър Желязков - най-знаковата фигура на ъндърграунда по Южното Черноморие за всички времена. И към момента в Операционния блок на болницата продължават опитите на екипа, свикан от най-добрия хирург д-р Георги Мигаров, да върне към живот 43-годишния несебърски ъндърграунд бос.
 
Един от близките приятели на Очите споделил, че получил личното уверение на д-р Мигаров от операционната, че най-тежката част от животоспасяващите интервенции по тялото му вече е приключила – зашиването на пикочния мехур, пише "Флагман. Направени са и други опиерации - на таза, в раменната област.

Състоянитето на Димитър Желязков, каза д-р Светлозар Георгиев, зам.директор на МБАЛ Бургас пред журналисти. Направени са операции на пикочния мехур, таза и тялото. Загубил е много кръв. Засега състоянието му е стабилизирано. Според доктора следващите 24 часа ще бъдат критични за него.

Със сигурност можем да се каже, че ще оцелее, но едва ли ще бъде същият спортист неговият най-близък авер от последните години  36-годишният Никола Маринов, по прякор Магарето. Маринов не е бодигард на Очите, той е пръв довереник и бизнеспартньор. Магарето е семеен и има две деца, върти легален бизнес с погребална агенция. Живее със семейството си в ж.к.“Меден рудник“. Той е ранен в крака, но операцията за него приключи благополучно.

Късметът обаче няма 21-годишния Александър. Борчето станало личен бодигард на Очите само преди няколко месеца. Нямало е никакъв опит.

Припомняме как протича престрелката в Слънчев бряг.

В 20:57 часа на 8 юни бригада от около 30 човека, по думите на главния комисар на МВР Георги Костов, водена лично от Митьо Очите върви демонстративно по една от централните алеи на Слънчев бряг и се отправя към ресторант "4you", в който по това време има клиенти, семейства с малки деца. Над ресторанта има и хотелска част, в която са настанени туристи.

Групата е изглеждала потресаващо. Били с бронежилетки и държали брадви. Информацията за брадвите не бе потвърдена от МВР, но е сигурно, че никой от щурмуващите на Очите, както и самият той, не е бил въоръжен с огнестрелно оръжие.

Бригадата е влязла в ресторанта, за да демонстрира мощ пред собственика Божо Д. Групата успява да стигне до третата маса вляво, като предварително са имали уговорена среща с ресторантьора Божо. Той не е местен човек, но отдавна върти два ресторанта и дискотека в Слънчев бряг. Кара черно, матово Порше Кайен, което е паркирано пред заведението.

Вместо да си наведе главата и да приеме условията, с които влиза вътре наказателният отряд, човекът, по непотвърдена информация от очевидци, се оказва повече от добре подготвен . Той е очаквал посещението и е ангажирал за отпор 10-ина човека, въоръжени до зъби, с по няколко резервни пълнителя. Пороят от куршумите буквално се е излял върху посетителите.

По предварителна информация става въпрос за рекет. Или Божо не е бил съгласен да отчислява част от печалбата на заведенията си, или самият той е представител на благоевградската групировка, която опитва да завземе територии от несебърския подземен бос, свързани с контрола върху таксиметровия превоз. Тези версии засега не са потвърдени от главния секретар на МВР Георги Костов.

Има арестувани и от двете страни. Има задържана и жена. В престрелката са участвали около 40 души.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4654 |20.05.2016 Тежко е състоянието на момичето, паднало до Асенова крепост . 5| 4162 |17.05.2016 Правителството обсъжда състоянието на хазната . 6| 5399 |14.03.2016 На Димитър Сяров от ДСБ му мирише на предсрочни избори . 0| 4690 |09.03.2016 Росен Желязков не е кандидат за председател на КЗК, оттегли се сам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads