Реклама / Ads
0| 3444 |12.12.2022 НОВИНИ

Създават първата гигантска ”утроба” за изкуствено отглеждане на деца/видео/

.
Източник: YouTube
Компанията EctoLife разкри своята концепция за първата в света машина за изкуствено отглеждане на деца. Предвижда се съоръжението да отглежда 30 000 бебета годишно.
 

Бъдещите родители ще могат да следят процеса на растеж чрез приложението в смартфона като за тамагочи, пише електронното издание Bizsiziz.

 

През 2017 г. учените създадоха BioBag, която функционираше като изкуствена утроба, и го използваха, за да отгледат бебе агне. Сега беше разкрита нова концепция, която показва как същото може да се направи за хората. В наскоро публикувани кадри Хашем Ал-Гайли показва как може да изглежда раждането утре. По-конкретно, той създаде съоръжение - изкуствена утроба - наречено EctoLife.

 

Целта му? В ексклузивно интервю за Science and Stuff, Ал-Гайли казва, че смята, че концепцията EctoLife може един ден да измести традиционното раждане. По този начин той каза, че обществото най-накрая ще може да отговори на нуждите на родителите, които са "уморени да чакат отговор от агенция за осиновяване“ и тези, които са "притеснени от усложнения при бременност“.

 

Но най-важното е, че той казва, че EctoLife може да ни позволи да се изправим директно срещу кризата на безплодието.

 

Понастоящем Световната здравна организация изчислява, че 15% от двойките в репродуктивна възраст по света са засегнати от безплодие. Всъщност през последните 70 години раждаемостта в световен мащаб е намаляла със зашеметяващите 50%.

 

Причините за този спад включват (наред с други неща) повишеното образование на жените, увеличаването на заетостта, високите разходи за отглеждане на деца и спад в глобалния брой на сперматозоидите. 23 държави вече са изложени на риск, като Япония, Испания, Португалия, Тайланд и Южна Корея са в челните редици на кризата, обяснява изданието.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3020 |03.12.2022 Украйна получи първата доставка от испански системи за ПВО . 13| 15526 |01.12.2022 Ицо Хазарта: Не знам дали първата прочетена книга е била за Винету. Последната ще бъде за Муамар Кадафи . 0| 2620 |14.11.2022 Наташа Пирц Мусар е първата жена президент на Словения . 6| 3177 |07.11.2022 Украйна получи първата доставка на системи за противовъздушна отбрана NASAMS

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads