Реклама / Ads
12| 5775 |08.06.2018 НОВИНИ

Справедливост или възродителен процес - сблъсък за смяната на турските имена на местности

.
Костадин Костадинов и Николай Хаджигенов
”Става дума за елементарна историческа справедливост. В момента само в кадастъра трябва да се сменят имената. Първият подобен случай беше в Бургас през 2009 г. За 9 години имаме 3 общини, в които се е случило. Това е съвсем нормален процес”, обясни Костадин Костадинов.
 

Решението на общинския съвет в Стара Загора да промени турско-арабските имена на стотици местностни, накара патриотично настроени политици да поискат същото и във Варна. Сред тях е лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който припомни, че подобно решение е било взето във Варна още през 2013 г. По думите му обаче тогавашният турски посланик е оказал брутален натиск върху кмета на града и решението е било върнато.

 

На противоположно мнение е адвокат Николай Хаджигенов, който определи в Bulgaria ON AIR процесите в Стара Загора и Шумен като нов възродителен процес.

 

"Всички патриоти използват такива моменти и вместо да гледаме Белене, казуса Иванчева, корупцията в държавата, ние сменяме имената, настройваме хората едни срещу други. С нетърпение очаквам момента, в който ще останат само истински българи в тази скапана държава. Какво ще правят тогава освен да си извадят очите един на друг", коментира юристът.

 

Тезата на Хаджигенов не се хареса от лидера на партия "Възраждане", който контрира: Кое точно ви е българско, не се държите като българин! Не защитавате българския национален интерес!

 

"Гражданството ми е българско", отвърна Хаджигенов и добави, че защитава българското повече от събеседника си.

 

"Ако оставим целия този процес да свърши, те ще изтрепят всички, които не са истински българи. Ще се вдигнат високи стени и ще останат сами", завърши Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4108 |09.05.2018 Очаква се процесът за фалита на КТБ да започне по същество . 2| 6600 |29.03.2018 Съдебният процес за рекет срещу Марешки тръгва отначало . 15| 6741 |11.03.2018 Проф. Даниел Вълчев: Липсата на справедливост ще изиграе лоша шега на правителството . 0| 5412 |28.02.2018 Адвокатите на Цв. Василев искат процеса за КТБ да бъде спрян, настояват за ново разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads