Реклама / Ads
51| 4970 |27.03.2011 НОВИНИ

СДС: България има нужда от спешни мерки

.
България има нужда от ясна формулирана политическа воля и човек с достатъчно желание да я реализира. Българските граждани се умориха от политика на мораториуми и от отлагане на важните решения за живота им.
 

Националният съвет на СДС категорично заявява, че България спешно има нужда от решителни мерки. Това заявяват в своя позиция от Националния съвет на Съюза на демократичните сили, изпратена до медиите.

С оглед на критичната за българските граждани ситуация националният съвет на СДС категорично заявява, че България спешно има нужда от три решителни мерки:

1. Правителството да овладее процеса на необосновано нарастващите в България цени. Комисията за защита на потребителите, Комисията за защита на конкуренцията и другите комисии, имащи отношение към проблема, да започнат да изпълняват своите функции и да защитят българските граждани срещу произвола на различни монополи и картелни споразумения. Мораториумът върху цените на горивата е поредното бягство от решаване на проблема с монополите и контрабандата на горивата. А оперетните опити за контролиране на цените ускориха отдалечаването на ГЕРБ наляво.

2. Незабавно и окончателно да се спре проекта АЕЦ „Белене", който ще създаде огромни задължения за държавата, които българските граждани ще изплащат през следващите десетилетия. Проект, който ще съсипе българската икономика и ще създаде огромна заплаха за сигурността на всеки един от нас. Евентуалният тримесечен мораториум върху преговорите за строежа на АЕЦ „Белене" е поредното бягство от вземане на окончателно решение по този загробващ българската икономика проект. И поредно доказателство, че политиката на ГЕРБ по руските енергийни проекти в България съвпада с позицията на БСП и Първанов в този ресор.

3. Настояваме българското правителство да започне незабавно действия по отношение на нужните промени в средното образование в България. Практиката, при която на тъмно и набързо се приемат закони, които експериментират с българската образователна система е основната причина за състоянието, в което се намира средното образование.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5949 |26.03.2011 Х. Александров: България се превръща в голямо гето . 6| 5052 |26.03.2011 България в Европейския механизъм за стабилност . 15| 4847 |24.03.2011 Премиерът: Търкания между България и Франция няма . 27| 4944 |23.03.2011 СДС: ГЕРБ са майстори на демагогията в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads