Реклама / Ads
0| 3978 |19.08.2022 НОВИНИ

СДС скочи на Крум Зарков заради партийната си централа. Закани се за сградата на „Позитано“ 20

.
Източник: БГНЕС
Съюзът на демократичните сили обвини Българската социалистическа партия в политическа атака заради намерението на правосъдния министър Крум Зарков да настани в сградата на СДС на „Раковски“ 134 в София делегираните европейски прокурори.
 

Лидерът на СДС Румен Христов зададе няколко въпроса към министъра на правосъдието: „Започва ли предизборната си програма за борба за председателското място Крум Зарков на гърба на СДС?“. От партията поискаха служебният министър на правосъдието да каже още дали БСП си плаща редовно наема.

 

Христов пита още как в сграда с големи проблеми, която не е ремонтирана от години, ще настаняват делегирани прокурори. Според главния секретар на СДС Илия Лазаров зданието се намира в окаяно състояние от последните поне 6-7 години.

 

„Парното се спука, половината от прозорците не се отварят, от сградата падат парчета. За да сме коректни към хората и държавата, сме направили съответните преписки. Искали сме от областната администрация през годините да направим ремонт за сметка на наема, но тогава не се взе решение“, обясни той пред журналисти.

 

По думите му сградата се нуждае от капиталов ремонт, който ще продължи минимум година и половина, но предупреди, че предвид стандартите за ремонт у нас най-вероятно обновлението ще се проточи три години. По тази причина според Лазаров няма как европейските прокурори да се настанят в сградата.

 

„Искаме да кажем, че БСП е последната партия, която трябва да атакува политически централи, защото в момента БСП обитава една огромна политическа централа, държавна собственост, за която не плаща наем. Ако бъдем част от следващото управление, ще настояваме да се ревизира положението със сградата на „Позитано“ 20, за което БСП трябва „да благодари“ на Крум Зарков“, закани се Лазаров.

 

От СДС са готови с багажа си да се изнесат, но не са им дали още друга сграда. Те увериха, че са си плащали наема редовно. Тяхното желание е да се изнесат временно от сградата, след ремонта да се върнат на един от етажите и да си плащат наем. По думите на Румен Христов от СДС не са се срещали със служебния правосъден министър по повод сградата на „Раковски“ 134. Лидерът на Съюза изрази мнение, че „очевидно това е част от неговата предизборна кампания за лидер на БСП“.

 

Вчера правосъдният министър от служебното правителство Крум Зарков обяви, че европейските делегирани прокурори у нас ще се настанят в бившата сграда на СДС на ул. „Г.С. Раковски“ №134 в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2831 |18.08.2022 ПП се събира на национално съвещание заради предизборната коалиция с ДБ . 0| 2701 |17.08.2022 12 000 души в община Своге са без вода, 60 тона риба е умряла заради пресъхването на река Искрецка . 0| 2689 |17.08.2022 Започва изграждането на сондаж заради безводието в Своге . 0| 2572 |16.08.2022 АМ ”Хемус” била ”зазимена” напролет заради липса на плащане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads