Реклама / Ads
7| 5599 |14.04.2020 НОВИНИ

Роми Иванова: Хората не решават кризи ПРЕЗ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, господа!

.
Роми Иванова Източник: Фейсбук
Англия. Не работим в момента. И понеже имаме доста време, а малко неща за вършене - започна да ни писва. Дадоха ни възможност да излизаме сред природата и реших активно да се възползвам от този факт и да прекарвам повече време в движение навън, където има чист въздух и слънчице.
 

Хората (в по-голямата си част) спазват дистанция. Спазват я навсякъде, понеже на всеки ъгъл, всяка врата, всеки голям и малък магазин, на входа на всеки парк и почти навсякъде има разяснителни табели. Информационни табели, които обясняват как и защо трябва да се държим на публични места. Магазините се оборудваха така,че служителите им да са предпазени, а магазина разграфен и под някакъв пропусквателен режим. Информация върви по радиа и предполагам телевизии, която призовава гражданите да не излизат да работят, освен ако не е неизбежно - също.


Всяко домакинство получи писмо. Подробно обяснение какво и как ще се случи и защо точно така.

 

Всички институции - държавни и частни работят за гражданите. Имаш правото да спреш изплащанията на кредити, да се свършеш с кредиторите си и да и ако причините за невъзможността да плащаш са свързани с настоящото положение, да получиш "breathing space" . Тази глътка въздух ти се дава, защото ти не работиш по независещи от теб причини и защото държавата е дала възможност на всички по веригата да намалят или изобщо да не претърпят загуби. Усещането,че има към кого да се обърнеш за различни проблеми все пак е доста облекчаващо в подобни моменти.


Та исках да кажа как се усеща цялостно колко много средства и усилия са вложени в информационната кампания, в контрола над спазване на минимума и т.н. и т.н.


Хората не решават кризи ПРЕЗ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, господа!


Не са се превърнали в ТОРБАЛАН, който да стряска хората, зверейки се и цитирайки измислени статистики изпод лупа.


Тук не се говори излишно и не се сме на полюса на информацията с 360 градуса, защото се говори само потвърдена информация, дадена от СПЕЦИАЛИСТИ в областта.
Към хората се обръщат ПОЧТИТЕЛНО, дори това да е най-лицемерното нещо на света.

 

И никой не си прави гаргара публично с обществото.

Така не става. И не бива!


Ако вместо да мислят по цял ден кого, как и за какво да глобят, българските политици си бяха свършили работата и не бяха "усвоили" средства за собствена изгода само, сега вероятно на всеки ъгъл и на всеки дом дори, щеше да има информация относно Ковид-19 и начините по които да се предпазим, да предпазим останалите и в същото време да има свободна на придвижване.


Изкарахте хората прости и се оправдахте с тях,но всъщност простите сте вие и нямате акъл да прикриете старите си прегрешения. Вместо това ламтите за още.

Всичко има край, нали помните?


Не сте излезнали да кажете колко пари сте получили и къде са отишли те.
- Нямате организация
- Нямате последователна политика
- Нямате експерти в щаба
- Нямате социална политика
- Нямате финансова политика спрямо бизнеса
- Нямате АКЪЛ
- Нямате срама

 

И затова не спирате да се подигравате с гражданите.


Напомням ви,че частната собственост е неприкосновена, идиоти.

Не е нужно да давате акъл кой какво да прави със собствените си средства.

Вместо това кажете какво направихте вие с ПУБЛИЧНИТЕ СРЕДСТВА на този народ и тази държава.

 

Роми Иванова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 18532 |14.04.2020 Лабораторен лекар: Хората са умрели от страх. Да ме арестуват за това, че говоря . 42| 4539 |14.04.2020 Йорданка Фандъкова: Не искаме да вредим на търговците, а да спасим хората . 16| 5872 |13.04.2020 Анна Заркова: От тоя Ковид –19 се била умножила популацията на чавките, дето изпиват на хората ума . 12| 3684 |13.04.2020 Лекари аплодираха хората, останали си вкъщи /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads