Реклама / Ads
0| 3522 |26.10.2023 НОВИНИ

Седмица на възможностите се проведе в Електрохолд

.
Над 70 ученици и преподаватели от специализирани гимназии в Западна България участваха в Седмицата на възможностите, организирана от Електрохолд. Като част от дългосрочната си стратегия за популяризиране на професионалното образование и изграждане на квалифицирани кадри за електроенергетиката, компанията за поредна година се включи със своята инициатива в Европейската седмица на професионалните умения.
 

Експертите на Електрохолд разказаха на учениците за новостите в електроенергийната система на страната, дигиталната трансформация на мрежите и предизвикателствата, свързани с изграждането на ВЕИ централи. Младежите научиха и за различните възможности за стаж и кариерна реализация в компаниите от групата на Електрохолд.

 

За първи път в Седмицата на възможностите беше организирана и специална академия Енергия за бъдещето за учители. В рамките на Академията 12 преподаватели от 10 професионални гимназии в Западна България се запознаха с най-новите тенденции в развитието на електроенергетиката и имаха възможност с помощта на лекторите от Фондацията за модерно образование (ФМО) да обогатят уменията си за мотивиране на учениците и подобряване на комуникацията с родителите.

 

„Подготовката на млади специалисти за електроенергетиката е изключително важно предвид бързата модернизация и дигитализация на сектора. От години работим за популяризирането на обучението в професионалните гимназии и подкрепяме преподавателите и учениците, защото вярваме, че заедно можем да положим стабилна основа и да осигурим едно по-добро бъдеще за младите хора в България“, каза Евгения Накова, директор Човешки ресурси в Електрохолд България.

 

Европейската седмица на професионалните умения се провежда всяка есен, като тази година тя е част от Европейската година на уменията 2023.

 

Електрохолд развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Вече десет години компанията предоставя стипендии в конкурса „Енергия за бъдещето“ и осигурява платени стажове за ученици в професионалните гимназии и студенти. Компанията е и една от първите, които се включиха в програмата за дуално обучение по електротехника в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3593 |23.10.2023 Лидерите на ЕС ще призоват тази седмица за "хуманитарна пауза" във войната между Израел и "Хамас" . 13| 42792 |19.10.2023 Министър Богданов: От 1 ноември ще си купуваме по-евтино около 50 продукта всяка седмица . 1| 4635 |18.10.2023 За първи път в България: Световно първенство по парапланеризъм "Кацане в цел" ще се проведе в Сопот . 1| 3571 |16.10.2023 Българският кораб "Рожен" ще напусне израелското пристанище най-рано след седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads