Реклама / Ads
13| 6249 |16.10.2015 НОВИНИ

Гл. секретар: Някой от задържаните може да се прави на афганец*

.
Георги Костов
Всички 54 нарушители са мъже между 20 и 30 години. Самоопределят се като афганистанци и са в добра спортна форма. 54 срещу трима, как може да се устои на това? Това каза и попита главният секретар на МВР Геуорги Костов на извънредна пресконференция.
 
Според него един от българските служители на гранична полиция е произвел изстрел във въздуха, който е рикоширал и убил афганистанеца. Тримата служители са със дългогодишен опит.

Към момента нямаме задържан български гражданин, но това означава, че нямаме лице с български документи за самоличност. Съществува вариант някой от задържаните да се прави на афганистанец, но да е българин, обясни Георги Костов. Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова уточни, че не са намерени документи за самоличност в нито един от задържаните.

Изстрелът е произведен със служебен пистолет, разкри главният секретар на МВР, каза още той.

Най-вероятно е да са икномически мигранти, В момента в центровете за миграция има 1200 души, посочи главният секретар.

Тепърва предстоят беседите, защото тези хора не владеят езика, информира още Костов.

Направихме оглед на местопроизшествието. То се намира точно под мост. Иззето е оръжието и пълнител към него, в който има 7 патрона от вместимост от 8. Уведомили сме и главния прокурор. Това заяви на извънредната пресконференция в Елхово окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

"Прокуратурата работи по всички възможни версии. Няма информация за самоличността на загиналия. Иззета е раница на гърба на пострадалото лице и два мобилни телефона", допълни тя.

"Служителят, възпроизвел изстрела, не е задържан", разкри още Калина Чапкънова.

* понятието афганец, което използва главният секретар на МВР Георги Костов е русизъм (има двойно значение и означава също военен, участвал във войната в Афганистан), в българския език се използва афганистанец, жител на Афганистан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4483 |13.10.2015 Даниел Вълчев: В съдебната система някой трябва да си сложи главата в торбата . 12| 4726 |02.10.2015 Ген. Радев: Няма да бъда командир на ВВС, ако някой друг ни охранява . 20| 4774 |02.10.2015 Радев от ГЕРБ: Някой клати стола на военния министър . 3| 4916 |23.09.2015 Прокурор Костов: Някой по делото „Октопод” иска да стана обвиняем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads