Реклама / Ads
20| 6049 |15.01.2021 НОВИНИ

Гл. секретар на президента Д. Стоянов: Във властта има мутри, не сме готови за избори

.
Димитър Стоянов
Има мутри във властта. Но президентът не посичи дали са в ГЕРБ, ДПС или БСП. Така Димитър Стоянов отговори на въпрос за президентските думи ”Мутри вън!” на протеста. Това заяви главният секретар на президента Димитър Стоянов.
 

При сегашните консултации при президента просто беше констатирано, че нищо не е направено, нищо не е променено. Нямаме здравен протокол, нямаме договор за машини, няма методика, по която да бъдат изпитани. Изпълнителната и законодателната власт не са готови за избори, категоричен бе Стоянов.

 

Изборите не бяха насрочени за 28-и март, за да не съвпада с датата за промяна на часа. Иначе основната цел е да се осигури достатъчно време, за да може и изпълнителната, и законодателната власт да си свършат работата и да проведат едни чести избори в условията на пандемия, сподели още пред bTV той.

 

,,По време на консултациите самата г-жа Караянчева заяви, че на парламента е необходима една седмица, за да осигурят честен вот. Освен това нямаше как изборите да бъдат на по-късен етап, защото това би означавало да оставим това правителство без контрола на парламента'', посочи Стоянов.

 


На 17-и януари 2020 г. имаше среща за промяна в Изборния кодекс в президентството с всички възможни институции. За съжаление на тази работна среща нямаше представители нито на ГЕРБ, нито на Обединени патриоти, нито на изпълнителната власт. Още ми е чудно защо още тогава не се направиха всички промени по Изборния кодекс. По отношение на тези консултации бе констатирано, че не е направено нищо – нямаме машини, нямаме договор за машините, нямаме здравен протокол, няма методика, по която да бъдат тествани тези машини...

 

Ами как ще гласуват българите в чужбина? Сутринта чух предложението да дойдат със самолет, за да си пуснат гласа. Подобна шега показва какво е отношението на законодателната власт по отношение на гласуването в чужбина, коментира още главният секретар на президента.

,,Предложението на българите в чужбина бе заявено съвсем ясно – гласуване по пощата, но управляващите казаха, че нямало време. Пак ще попитам – какво направиха властите, за да осигурят правото на вот на българите в чужбина?'', попита Димитър Стоянов.

 

Няма институция, която да казва, че ще бъде произведен нечестен вот, но у всеки българин го има това усещане. Ето защо президентът Радев апелираше да се предприемат мерки за гарантиране честността на изборите, но такива мерки така и не бяха предприети. В крайна сметка изводът от тези консултации е точно такъв – не сме готови за провеждането на изборите, защото властите не направиха нищо по въпроса в нито един аспект, сподели той.

 

,,Не знам дали Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат. Този въпрос го задайте на него, това е негово решение, аз мога само да гадая, нищо повече'', каза още Стоянов и добави в заключение, че държавният глава не воюва с никого, тъй като е президент на всички българи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4194 |13.01.2021 Каракачанов отрече Патриотите да са бойкотирали президента, не било отношение към Радев . 6| 3729 |13.01.2021 Поредна консултация при президента. Радев се среща с ”Волт” и ”Движение 21” . 62| 27469 |12.01.2021 Скандал на ”Дондуков” 2! Марешки критикува остро президента, Радев отговаря иронично . 10| 3523 |12.01.2021 Й. Цонев витиевато пред президента: Пришки ни излязоха да говорим за гласуването зад граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads