Реклама / Ads
0| 3810 |28.09.2018 НОВИНИ

СЕМ за казуса с Ванко1: Не можем да се месим в избора на гости

.
Съветътъ за електронни медии отговаря за спазването на закона от телевизиите и радиата в България.
Учудващо е становището на СЕМ, защото Ванко1 си тръгна от реалити формата на Нова тв преди Съвета да реши, че може да си стои във ”ВИП Брадър”. Скандалното участие на осъден за сводничество предизвика остри реакции, множество жалби и международна критика към България.
 

Появата на Ванко 1 във праймтайма на Нова ТВ бе критикувана в английското издание "Гардиън", където се появи статия озаглавена "Осъден сводник напусна звездния Big Brother на България след протести". Британската медия описа скандала около публичната реабилитация на човек с присъда за сводничество. За СЕМ обаче участието му е програмно решение на Нова тв и те не можем да се меси редакционната независимост и в избора на гости на телевизиите.

 

На 27 септември от СЕМ разгледаха зрителските сигнали срещу "ВИП брадър" и участието в него на рапъра, който е бивш затворник. Според София Владимирова влизането на Ванко 1 в Къщата не нарушава Закона за радиото и телевизията, така че няма как решението на Сем да е друго.

 

През май 2003 г. Иван Главчев, по-известен като Ванко 1, беше арестуван по подозрение за трафик на жени и склоняване към проституция. Получи 12 г., но лежа в затвора пет от тях, тъй като бяха приети промени в НК в чл. 155, получили популярност под името "поправката Ванко", с което наказанието му се облекчаваше и той излезе много по-рано. През януари 2018 г. беше осъден на три месеца ефективна присъда заради шофиране в нетрезво състояние.

 

Появата в шоуто на Ванко 1 предизвика вълна от протести на граждани и правозащитни организации, които поискаха от СЕМ становище по казуса. Докато от регулатора решат да се произнесат самият участник напусна като обясни решението си със "здравословни причини" - обострен гастрит, който го измъчвал твърде много. Още с влизането си в шоуто обяви, че жените стоят по-долу от мъжете и че е добре да си знаят мястото. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3869 |28.09.2018 Корбин при Станишев: Не можем да допуснем ксенофобията и омразата да се превърнат в европейска политика . 0| 4295 |29.08.2018 Кирил Добрев: Трябва да подкрепим реалната икономика, за да можем да правим социална политика . 1| 4479 |20.08.2018 Атанасов за казуса „Олимпик“: Крадецът вика дръжте крадеца! . 1| 3872 |16.07.2018 Берлин: Не можем повече да разчитаме на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads