Реклама / Ads
2| 3259 |11.12.2020 НОВИНИ

Сериозна крачка назад: Столичните детски градини няма да отварят

.
Източник: БГНЕС
Крачка назад даде държавата и местната управа в София, след заявката, че ясли и детски градини ще отворят врати на 14 декември (понеделник). Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви преди дни, че ако натискът върху здравната система продължи да намалява, заповед може да бъде издадена още в петък (днес, бел.ред.). Това обаче няма да се случи.
 

Детските градини и яслите в София няма да отворят следващата седмица, въпреки тенденцията за намаляване на новозаразените, обави столичния кмет Йорданка Фандъкова. Причината - все още остава висок броя на хоспитализираните с COVID-19 пациенти.


“Трябва да следим внимателно ефекта, резултата от частичното затваряне със срок 21 декември. И няколко дни преди това да направим един сериозен анализ. Лично моето мнение е, че предстоят празници, имаме склонност да се отпуснем по време на празници и не трябва да бързаме, за да може да не върнем обратно резултатите, което не е целта на затягането на мерките. Трябва да сме много внимателни при разхлабване и отваряне, да следим внимателно резултатите и, разбира се, да слушаме какво ни казват експертите“, каза Фандъкова. 


Вече дни наред експерти призовават да се подходи внимателно към ситуацията и да не се прибързва. Днес премиерът Бойко Борисов също смени позицията си на 180 градуса и отчете, че през последната седмица резултатите в България са положителни и оздравелите са повече от заразените, но "не трябва да сме оптимистични, че разпространението на заразата ще приключи в България до коледните и новогодишните празници. Това означава, че може да даде крачка назад от обещанието си държавата да отвори напълно на 21 декември.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 17775 |27.11.2020 Сериозна повреда в блок 6 прикриват АЕЦ „Козлодуй” и АЯР, алармира д-р Петър Кърджилов пред Фрог нюз . 15| 5193 |19.11.2020 Корнелия Нинова: С една сериозна промяна в данъчната и социална политика може да се реши проблемът с неравенствата и бедността . 2| 3944 |29.10.2020 Крачка назад: Полският президент отстъпва смени позицията си за абортите . 2| 4368 |26.10.2020 Доц. Чорбанов: Сериозна държавна подкрепа стои зад всяка разработка на ваксина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads