Реклама / Ads
6| 5286 |12.04.2012 НОВИНИ

Сериозни наказания за студентите хулигани искат от СДС

.
Студентски град
На дискусия в парламента синята младеж представи своята визия за разрешаване на проблемите с реда и сигурността в Студентски град.
 

 

Те искат налагане на сериозни санкции на студентите, които са нарушили реда. При първо нарушение да се налага глоба, ако студентът откаже да плати глобата, да се лишава от стипендия и дори да не му се разрешава да запише нов семестър. При траен рецидив -да се отнемат студентски права, предлагат младите в СДС.

 

Ако някой прекалява със забавленията, той очевидно няма желание да учи, аргументира се лидерът на младите в СДС Христо Панчуков. За целта според тях е необходимо да се определи и орган, който да налага санкциите.

 

Да се говори за обособяването на кампуси, това означава едно единствено нещо - одържавяването отново на частна територия, което означава финансов ресурс, който държавата не може да си позволи, каза Панчуков. Не мислим, че това е разумното решение в момента, допълни още той.

 

Според Панчуков младите трябва да имат възможност освен да учат и да се забавляват.


Сините предлагат да се засили редът в Студентски град и да има обособен полицейски участък в студентското градче. Даваме си сметка, че темата е изключително болезнена, но за съжаление става болезнена, когато има инцидент, а между инцидентите почти нищо не се случва, коментира синият депутат Ваньо Шарков.

 

Всеки има идеи, коя от коя по-добри и по-качествени, но в крайна сметка всичко е до следващия трагичен инцидент, допълни той. Според него засиленото полицейско присъствие в Студентски град и по-строги санкции за студентите са част от спешните мерки, които трябва да се предприемат.

 

Кметът на район Студентски Димитър Дилчев е недоволен, че едва след няколкото трагични инциденти на територията на студентското градче се е заговорило за проблемите там - свръхзастрояването, реституция на земи. Едва сега се говори за ред в общежитията, за санкции, за по-специален контрол за неща, които действително да дадат резултат, смята той.

 

Дилчев е категоричен, че за това състояние на Студентски град са виновни законите на страната, които са допуснали  20 години да се реституират имотите. Така сме решили да работим в тези 20 години, това е резултатът, категоричен е той.

 

От дискусията в НС, на която не присъстваха студенти, нито пък депутати, стана ясно още, че според синята младеж същинският проблем в Студентски град се корени в това, че той не е разгледан като уникална територия в началото на промените. В резултат, на територията на студентското градче се преплитат държавна, общинска и частна собственост.

 

Младите в НДСВ, които също участваха в дискусията, предлагат нов студентски кампус и специален закон за студентските градове. Част от разходите за новия кампус могат да се осигурят чрез продажбата на старите блокове -общижития, които могат да се използват като общински жилища.


Старите университетски сгради също според жълтите могат да се използват като бизнес-паркове и да се приватизират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5909 |19.03.2012 Станишев от Франция: От пререканията ми с Първанов има по-сериозни неща . 21| 6639 |31.01.2012 К. Георгиев: Неприятно е публично да се обявяват наказания . 69| 6127 |23.01.2012 Премиерът иска наказания за полицаи . 2| 5809 |21.12.2011 Железничарите "оцеляха" без съд и наказания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads