Реклама / Ads
40| 26460 |06.06.2020 ГЛАСЪТ

Севда, камерите и пурата /допълнена/

.
Не е Севда, но пурата е автентична...
Този път не става дума за камерите и микрофоните на медиите. Васил Божков твърди, че пиарката на Министерски съвет и Бойко Борисов Севдалина Арнаудова всеки месец е посещавала офиса му на ул. „Московска“ 43. Арнаудова може да не отговори, а може да каже, че някакъв обвиняем говори неща, за да се защити.
 

За Севда, както я нарича премиерът и много от журналистите, е най-добре да мълчи. Умно би постъпила и ако си потърси нова работа – далеч от погледите на медиите и прокуратурата. Защото камерите, опасващи офиса на Божков, са заснели нейните визити. В това тя не трябва да се съмнява. Както и че поне половината от посещенията й са записани. Не е лошо да си припомни и какво е говорила в кабинета на Божков, защото вероятно ще й се наложи да разказва за това – пред премиера и пред прокуратурата. Шофьорът/ите, които са я карали до „Московска“ 43 също ще бъдат потърсени.





Най-лесно е да продължи пълното отричане на всичко, което вади „беглеца в Абу Даби“. Повдигнати са му 18 обвинения, което все пак разколебава някои от гражданите, които се интересуват от случващото се. Те очакват ясно доказателство, което да потвърди разкритията му. Хората искат това да стане час по-скоро. Защото ако Божков няма такива доказателства, всичките му разкази по картинки ще си останат разкази по картинки. Обществото няма търпението за 1001-та приказки на Шехерезада.

 

Говори се за вариант Васил Божков да стане защитен свидетел на Европейската прокуратура, оглавена от Лаура Кьовеши. Не е сигурно, доколко това би свършило работа, като се има предвид, че българският обвинител №1 Иван Гешев е определил хората, които влизат в отдел 01 за работа и координация с Кьовеши. Не очаквайте тези хора да свършат нещо сериозно.

 

Но Божков би могъл да стане защитен свидетел на държава, която има интерес да увеличи банката с информация, събрана от нейните служби. Тази държава винаги е събирала всичко за ръководителите на различни страни, за да може да им влияе при вземане на едно или друго решение.

Грами със скандала заминават от посолствата в София към съответните страни всеки ден. Това има значение.

 

Бойко Борисов в типичния си стил отговори на на Божков за дадените, както твърди бизнесменът, 60 милиона на него и Владислав Горанов: От Божков съм получавал само една пура и то беше в централата на ГЕРБ.

Трудно е да си представи човек, че в една пура могат да се съберат милиони… И вярно не могат.





Със сигурност сюжетът ще има продължение.

 

Севда… Тази самоуверена жена може да се окаже много важна за прокурорското разследване, ако то е такова, каквото трябва да бъде по закон. Иначе ни очакват пошли водевили. Този път обаче зрителите са готови с палеца надолу.

 

---------------------------------------------------------------------

 

След спешна консултация с премиера и съпруга Севда отвърна на удара Божков. Не е мъжко, вика тя, дето Божков вадел срещите с нея. И Севда се кълне, че всичките й срещи с бизнесмени били само по служебна линия. Което е малко чудно, защото какви служебни въпроси решава пиарката на миистър-председателя с хора от частния бизнес? От друга страна Севда си противоречи, защото твърди, че срещите й с Васил Божков били частни. Последно: кое от двете е вярно. Севда очевидно е разстроена. Очевидно има защо. Щото на частни срещи с кола на НСО също не е ОК, нали? А записите само чакат да бъдат пуснати на пазара. А вътре какво е говорила, издавала ли е някои тайни от правителството, не е ли? Шпионирала ли е и за коя от страните? Въобще  да не би Севдето да е българската Мата Хари? Но при Мата Хари е имало и консумация, та взе да става съвсем интересно... 

И вече съвсем сериозно: Севдалина Арнаудова неведнъж е демонстрирала парвенющина, самочувствие без покритие, елементаризъм и липса на усет. След отговора й на Божков отпадат и съмненията за степента на нейната интелигентност, за IQ да не говорим. Освен това тя тепърва ще разбере колко "мъжки" ще постъпват с нея тези, които трябва да се спасяват от разкритията.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 34839 |05.06.2020 Ако Борисов не удари сега, ще унищожат него и страната - част II . 43| 25393 |05.06.2020 Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I . 42| 14362 |04.06.2020 Гражданите и опозицията къде са, Божков ли чакат да ни освободи? . 37| 18996 |03.06.2020 Властта игнорира Божков; да отговори на 33+1 въпроса от гражданите тогава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads