Реклама / Ads
1| 2985 |15.06.2021 НОВИНИ

Шампионът Португалия започва участието си на Евро 2020

.
Кристиано Роналдо Източник: БГНЕС
Шампионът Португалия започва участието си на Евро 2020 с двубой срещу Унгария тази вечер. Двата тима излизат от 19:00 часа в Будапеща, а домакинството е единственото предимство на маджарите, които са смятани за един от аутсайдерите на първенството. За Португалия победата на старта е задължителна, защото другите два отбора в групата са Франция и Германия.
 

Любопитен факт е, че днешните съперници премериха сили и на Евро 2016. Сега въпросът е дали ще повторят головото шоу отпреди 5 години. Тогава те се срещнаха в последния кръг на груповата фаза и направиха зрелищно 3:3, което им позволи да продължат напред. Унгарците обаче си стегнаха багажа още не осминафиналите, а Кристиано Роналдо и компания стигнаха до финала, където повалиха фаворита Франция.

 

Съставът на Фернандо Сантош е много стабилен в защита и рядко допуска попадения. Доказаха го нулевото равенство срещу Испания преди няколко седмици, както и разгромната победа с 4:0 над Израел. Довечера Кристиано Роналдо ще има подкрепата в предни позиции на Бернардо Силва и Диого Жота, а в средата на терена ще действат Бруно Фернандеш, Жоао Моутиньо и Данило Перейра.

 

Унгария се класира за Евро 2020 през баражите, до които стигна заради доброто си представяне в Лигата на нациите. Отборът първо елиминира България след успех с 3:1 в София, а след това сътвори късен обрат срещу Исландия благодарение на голямата си звезда Доминик Собослай. 20-годишният офанзивен халф обаче е контузен и ще пропусне първенството. Очаква се в атака да започнат опитните Адам Салай и Неманя Николич, а Филип Холендер и Герго Ловренчич да играят по двата фланга в системата 3-5-2.

 

Точно от 22:00 часа очакваме и сблъсъка на титаните – Франция и Германия, който е първи и за двата отбора на Евро 2020. “Петлите” безспорно разполагат с най-голямо изобилие от звезди, но са силни преди всичко като колектив, а селекционерът Дидие Дешан сложи край на изгнанието на Карим Бензема и си осигури още едно оръжие в похода към златните медали.

 

Бундестимът обаче има същата цел. Йоахим Льов върна в състава Томас Мюлер и Матс Хумелс, а някои от младите таланти вече притежават солиден опит на клубно ниво и са жадни за триумф с националния отбор.

 

Днешният дуел на “Алианц Арена” в Мюнхен е от ключово значение и за двата отбора. Евентуална загуба може да се окаже фатална, затова е по-вероятно да станем свидетели на предпазлива игра, независимо от огромния потенциал на съперниците в офанзивен план.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4643 |15.06.2021 Проф. Георги Рачев: От понеделник започват едни доста по-високи температури . 1| 3184 |11.06.2021 Евро 2020 започва! . 7| 5142 |11.06.2021 На старта на деня: Продължава визитата на Кьовеши, издирват „черната кутия“, започва предизборната кампания, Европа става футбол . 0| 2804 |10.06.2021 Денят започва със слънце, но носете чадър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads