Реклама / Ads
8| 2215 |15.08.2024 НОВИНИ

Шефът на АИКБ: Липсата на редовно правителство подейства като спирачка за развитието на икономиката ни

.
Изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов Източник: БГНЕС
Очакванията на бизнес средата от поредното служебно правителство коментираха изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов, председателят на Българската стопанска камара Станислав Попдончев и председателят на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов в ефира на NOVA NEWS.
 

„Политическата обстановка се отразява на развитието на икономиката. Това го видяхме последните три години. Липсата на редовно правителство подейства като спирачка за развитието на икономическия растеж на България. Бизнес средата се влошава, промишленото производство в последните 17 месеца намалява, икономическия растеж е мижав между 1 и 2%”, алармира Добрин Иванов.

 

„Всички важни реформи, които бизнесът иска, са поставени на пауза от доста време. Странното е, че най-големите групи в парламента са запознати с приоритетите на Асоциацията на българските работодатели, защото по 2-3 пъти са им били представяни, но повече от 90% от тях ги признават и когато дойде време за договаряне, не се случва”, отбеляза на свой ред Цветан Симеонов.





Станислав Попдончев пък изтъкна, че в последните 2-3 месеца имаме някои неща, за които бизнесът настояваше от дълго време.

 

"По двата ни основни приоритета – членство в еврозоната и сухопътния Шенген, имаме напредък. Имаме приет Закон за въвеждане на еврото”, каза той и поясни, че има добри постижения, но са останали други тежки проблеми – например превозът на стоки с висок фискален риск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2225 |15.08.2024 "Гугъл": Киберпиратска група, свързана с Иран, е взела на прицел предизборните кампании на Харис и Тръмп . 4| 2202 |15.08.2024 Сили за сигурност в парламента и разследвания за шпионаж: Молдова гони още руски дипломати . 7| 2266 |15.08.2024 Конституционалист за ЛГБТ забраната в училище: Не се касае за пропаганда, а популяризиране, т.е. запознаване с фактите . 0| 2181 |15.08.2024 Байдън прие в Белия дом над 100 инфлуенсъри, изявяващи се в редица медийни платформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads