Реклама / Ads
2| 3158 |10.09.2021 НОВИНИ

Шефът на ”Александровска”: Няма да има 50% съкращения на персонала и легловата база

.
Не отговарят на истината твърденията за предстоящи 50-процентни съкращения на персонала и на легловата база в УМБАЛ ”Александровска”. Това казва в специално Обръщение шефът на ”Александровска” болница Атанас Атанасов. Той посочва още:
 

ОБРЪЩЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА БОЛНИЦАТА


Уважаеми колеги,
По повод тиражираните твърдения за предстоящи 50-процентни съкращения на персонала и на легловата база в УМБАЛ "Александровска", заявявам категорично, че те са несъстоятелни и не отговарят на истината. Резултатите от одитните проверки поставиха управленския екип на болницата пред сериозни изпитания, които изискват спешни и адекватни управленски решения.

 

Уверявам ви, че предприетите оздравителни мерки (финансови и нефинансови) имат за цел да намерят най-правилните инструменти за предотвратяване на фактическото унищожение на най-емблематичната клинична база за обучение и една от най-големите университетски болници в страната. Стремежите на ръководството са ориентирани приоритетно към намаляване на финансовите загуби и погасяване на огромен размер просрочени задължения, възстановяване на мира и равновесието в болничните структури, и осигуряване на стабилност и нормално функциониране на образователните и лечебно-диагностичните процеси.


УМБАЛ “Александровска” ЕАД е най-старата университетска болница в България, която през годините се е превърнала в символ на българската академична медицина. Уверявам Ви, че настоящото ръководство си дава ясна сметка за това и съм убеден, че всички заедно можем да постигнем промяната и да успеем да върнем стария блясък и имидж на болницата, както и самочувствието, мотивацията и авторитета на работещите в нея.
С настоящото апелирам към вас да подкрепите усилията ни и да се обединим ЗАЕДНО ЗА АЛЕКСАНДРОВСКА!


Д-р Атанас Атанасов
Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3097 |10.09.2021 Проф. Герджиков: Резултатите на предстоящите избори няма да са много по-различни . 16| 4154 |10.09.2021 Боряна Димитрова: Духът на парламентаризма беше убит. И през 90-те нямаше такава непоносимост . 14| 13325 |10.09.2021 Татяна Буруджиева: Партията на Кирил Петков още я няма, а вече създава проблеми на Радев . 9| 3407 |09.09.2021 Шефът на „Александровска болница“: Финансовото състояние е катастрофално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads